Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2011 19:57

Συνάντηση του Π. Κουκουλόπουλου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Συνάντηση του Π. Κουκουλόπουλου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης«Χρειάζομαι τη βοήθεια σας στο δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και σας διαβεβαιώνω πως θα είμαι δίπλα σας». Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα και είχε μαζί τους μια αναλυτική κουβέντα για τις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος απ΄ τη νέα του θέση αλλά και για τα προβλήματα του θεσμού.

 

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας το βασικό ζητούμενο που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους έχει γίνει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους για τους οποίους οφείλουν να αγωνιστούν όλοι.

 

Απ΄ αυτό τον αγώνα η αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν πρέπει να λείψει αλλά να πρωτοστατήσει καθώς ο ρόλος της μπορεί να είναι καίριος και καθοριστικός.

«Το ότι σήμερα βρίσκομαι από την άλλη πλευρά του λόφου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως έχω αλλάξει τις απόψεις που είχα είτε ως αυτοδιοικητικός είτε ως απλός βουλευτής. Η χώρα μας χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο κράτος δεν είναι δυνατόν να οικοδομηθεί χωρίς ισχυρούς αποκεντρωμένους θεσμούς που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών όσο και στην ανάπτυξη, η οποία είναι σήμερα το βασικό ζητούμενο για να βγει η χώρα και η κοινωνία μας απ΄ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται», υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Ο κ. Κουκουλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που πρόκειται να γίνει απ΄ την πλευρά του Υπουργείου για να περπατήσει η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με την επίλυση προβλημάτων που σήμερα δυσχεραίνουν τη λειτουργία των νέων αυτοδιοικητικών σχημάτων, προκειμένου να παίξουν πιο αποτελεσματικά το ρόλο τους.

Για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ο Υφυπουργός Εσωτερικών στάθηκε σε τρία σημεία:

Στο ότι θα βοηθήσει απ΄ τη θέση που βρίσκεται, όσο μπορεί περισσότερο, στο να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν το νέο πλαίσιο για την απόδοση του τοπικού πόρου ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες.

Ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα ΕΝΕΡΓΟΠΟΛΙΣ που αφορά την ανάπτυξη όλης της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις

Ότι είναι σημαντικό η περιοχή μας να διεκδικήσει όλη μαζί, σαν ένας άνθρωπος, την επαναπόδοση των εδαφών που κατέχει σήμερα η ΔΕΗ, μετά την ολοκλήρωση της εκμετάλλευσης των ορυχείων, κάτι που είχε θέσει και ως βουλευτής καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 17:00