Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 11:12

Γ. Κασαπίδης: Προβλήματα στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής

kasapidisO Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη συζήτηση επερώτησης στη Βουλή για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδιέξοδη είναι πλέον η διαδικασία ασφάλισης ..

της αγροτικής παραγωγής στη χώρα, εξαιτίας του νόμου της σημερινής Κυβέρνησης για τον ΕΛΓΑ κατά τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του.
Λόγω της αδιανόητης καθυστέρησης στην έκδοση των νέων κανονισμών του ΕΛΓΑ, οι αγρότες διστάζουν να ασφαλίσουν την παραγωγή τους, αφού δεν γνωρίζουν τους όρους ασφάλισης και τα ασφαλιστικά αίτια. Οι κανονισμοί αυτοί έπρεπε, σύμφωνα με το νέο νόμο, να είχαν εκδοθεί από την 1-1-2011.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ διεκδικούν με την απεργία τους την άρση του περιορισμού των εκτός έδρας μετακινήσεών τους για τη διενέργεια του εκτιμητικού τους έργου.
Ο αριθμός των μετακινήσεων αυτών, που περιορίζεται στις 60 ημέρες εκτός έδρας, ανησυχεί έντονα τους αγρότες. Αντιλαμβάνονται ότι και να δηλώσουν τις καλλιέργειές τους στον ΕΛΓΑ, λόγω του περιορισμού στις ημέρες μετακίνησης των εκτιμητών, θα είναι αδύνατον να γίνει εκτίμηση σε τυχόν νέες ζημιές, αφού ήδη μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί οι εκτός έδρας μετακινήσεις των εκτιμητών.
Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να καταφεύγει στην υπολειτουργία του ΕΛΓΑ, γεγονός που πλήττει τελικά για τους Έλληνες αγρότες, οφείλει να αξιοποιήσει για την αγροτική ανάπτυξη στην πατρίδα μας.
Η εγγύηση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΛΓΑ με τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας του επιστημονικού προσωπικού και η περαιτέρω αξιοποίησή του, καθώς και των βάσεων δεδομένων του οργανισμού μπορεί να αποδώσει άμεσα θεαματικά αποτελέσματα.
Με την καταγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών των καλλιεργειών, κλιματολογικών συνθηκών και ζημιογόνων αιτιών, για κάθε σπιθαμή της αγροτικής γης, ο ΕΛΓΑ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό, στην αύξηση και βελτιστοποίηση της παραγωγής αγροτικών προϊόντων που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 11:16