Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 17:31

Συμβολική κατάληψη του ορυχείου Καρδιάς από κατοίκους της Ποντοκώμης - Στο πλευρό τους και ο Δήμος Κοζάνης

Συμβολική κατάληψη του ορυχείου Καρδιάς από κατοίκους της Ποντοκώμης - Στο πλευρό τους και ο Δήμος ΚοζάνηςΣε συμβολική κατάληψη του ορυχείου Καρδιάς, προχώρησαν στις 11.30 το πρωί κάτοικοι της Ποντοκώμης Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Ποντοκώμης, Αντώνης Σαμαράς, «έχουμε χτυπήσει «κόκκινο» στις περιβαλλοντικές υπερβάσεις από τη λειτουργία του ορυχείου με αποτέλεσμα να είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης των 1400 κατοίκων του χωριού».

Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση του χωριού που ενώ, σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά, «είχε προγραμματισθεί για τον Ιούνιο, μετατέθηκε για τα τέλη Αυγούστου».

Η κατάληψη που γίνεται στη θέση εισόδου του ορυχείου Καρδιάς, στις γραμμές του τρένου του παλιού δρόμου Ποντοκώμης- Χαραυγής, διήρκησε έως τη 1.30 το μεσήμερι.

Συμπαράσταση του Δήμου Κοζάνης στον αγώνα των κατοίκων της Ποντοκώμης

Η αντίδραση των κατοίκων της Ποντοκώμης στην περιβαλλοντική ρύπανση που υφίσταται η περιοχή από την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, καταδεικνύει με έμφαση την ανάγκη της αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού των μονάδων, καθώς και την αυστηρή τήρηση των κανόνων εξόρυξης του λιγνίτη. Αποδεικνύει επίσης, την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του οικισμού με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες.

Ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται μαζί με τους συμπολίτες της Ποντοκώμης στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, για την άρση των δυσκολιών του εγχειρήματος, όντας συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 17:35