Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 21:05

Συσκοτίζει αντί να φωτίζει η απάντηση του περιφερειάρχη για τις προσλήψεις δύο "δημοσιογράφων"

Η απάντηση που περιέχεται στο δελτίο τύπου  περιφέρειας έχει κατά πάσα πιθανότητα γραφτεί από τους νομικούς συμβούλους του κου Κασαπίδη

αλλά κατά την γνώμη μας εκθέτουν το περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή. Η περιφέρεια έκανε δημόσια πρόσκληση μέσω γνωστοποίησης για την πρόσληψη δύο δημοσιογράφων με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που ορίζονται από το άρθρο 38 του Ν.4483/2017. Ο νόμος ορίζει και αναγράφεται στην δημόσια γνωστοποίηση πρόσκληση που απεύθυνε η περιφερειακή αρχή ότι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για την θέση του δημοσιογράφου «είτε πρέπει να είναι µέλη αναγνωρισμένης επαγγελματικής δημοσιογραφικής οργάνωσης στην Ελλάδα, είτε πρέπει να  έχουν διετή τουλάχιστον  προϋπηρεσία ως δημοσιογράφοι, η οποία αποδεικνύεται από την καταβολή των εισφορών τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα µε την ιδιότητα του δημοσιογράφου».

Ερώτηση. Υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές δύο ετών με την ιδιότητα του δημοσιογράφου;  Είναι εγγεγραμμένοι σε αναγνωρισμένη Ένωση Συντακτών και σε ποια;

Ο κος Κασαπίδης μπορεί να έχει δίκιο όταν λέει ότι «επιλέγει κατά την κρίση του τους συνεργάτες του», αλλά όμως αυτούς που επιλέγει θα πρέπει να διαθέτουν τα ελάχιστα που ορίζει το άρθρο 38 του Ν.4483/2017. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός νόμου και κατά την γνώμη μας όσοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν έννομο συμφέρον, με την βοήθεια της ΕΣΗΕΜΘ ας διεκδικήσουν την εφαρμογή του νόμου.

Ίσως να μην το γνωρίζει ο κος Κασαπίδης, αλλά η  θέσπιση της συγκεκριμένης παραγράφου στον νόμο, έγινε με αγώνα της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), όπου πείστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση  στα γραφεία τύπου, τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες, στο μέλλον να προσλαμβάνονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι. (vetonews)

Η ανακοίνωση απο το γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας 

Προς διάλυση οποιασδήποτε αμφιβολίας και υπόνοιας αναφορικά με την στελέχωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Πρόκειται για γνωστοποίηση και όχι για προκήρυξη. Δεν χωρούν ενστάσεις και o

Περιφερειάρχης επιλέγει κατά την κρίση του τους συνεργάτες του σύμφωνα με τα αρ.243 & αρ.244 Ν.3852/2010, αρ.34 Π.Δ.146/2010, αρ.38 παρ.2 Ν.4483/2017.

  • Ως προς τους προσληφθέντες, πληρούνται όλα τα κριτήρια της γνωστοποίησης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 08:56