Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 14:33

Εργαστήριο Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης Κτιρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής στον Πεντάλοφο Κοζάνης

pentalofosmathimata
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, στον Πεντάλοφο Κοζάνης το Εργαστήριο Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης Κτιρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.
Το Εργαστήρι που πραγματοποιείται στα Μαστοροχώρια του Άνω Βοΐου,

διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών του Μουσείου Ιστορίας – Λαογραφίας & Φυσικής Ιστορίας του Νομού Κοζάνης, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Δήμου Βοΐου.
Σκοπός του εργαστηρίου, για το οποίο γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων για τη θεσμοθέτησή του σε μόνιμη βάση, είναι να το παρακολουθούν νέοι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, αρχαιολόγοι και συντηρητές έργων τέχνης για να αποκτήσουν ουσιαστική εμπειρία στις αποκαταστάσεις μέσω της άμεσης επαφής τους με τα προς αποκατάσταση κτήρια.
Στην επίσημη τελετή έναρξης του Εργαστηρίου παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Σισανιου & Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 14:39