Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 16:00

Διαπαραταξιακή αντίδραση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) 12 περιφερειακών συμβούλων για τα ευτράπελα καi τα kozani statistics του Λοβέρδου

mpodosakeioΕπιστολή – Δήλωση
Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συστηματικής απαξίωσης της πιο σύγχρονης υγειονομικής υποδομής της Δυτικής Μακεδονίας, του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ. Δυστυχώς, πρωταγωνιστής στην προσπάθεια αυτή, είναι το Υπουργείο Υγείας το οποίο ενδίδοντας

στις πιέσεις τοπικών παραγόντων και αναιρώντας προηγούμενες αποφάσεις του, κόβει και ράβει τα μεγέθη των Νοσοκομείων της περιοχής κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα, η αποδεδειγμένα μεγαλύτερη και αρτιότερη μονάδα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, να εξισώνεται με άλλες.Με την παρούσα επιστολή – δήλωση, που κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους φορείς υγείας, αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων και φυσικά στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

· Με ποια κριτήρια και ποια στοιχεία το υπουργείο Υγείας, μειώνει μόνο τις κλίνες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου;

· Τι θα γίνει με την επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου που πρόσφατα αποφασίστηκε ;

Οι μεθοδεύσεις αυτές, έχουν ως αρχή τη μεταφορά της διοίκησης στο Νοσοκομείο Κοζάνης και σε βάθος χρόνου την υποβάθμιση και την απαξίωση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Ας καταλάβουν κάποιοι, ότι η περιφερειακή συνείδηση και η ισόρροπη ανάπτυξη που απαγγέλλονται και υπηρετούμε όλοι από το θεσμό των αιρετών Περιφερειών, δεν επιτυγχάνεται με τη γιγάντωση μιας πόλης , αλλά με τη διασπορά υπηρεσιών και εξουσιών.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στην απαξίωση και την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Θα είμαστε δίπλα στις ψύχραιμες φωνές διεκδίκησης του δικαίου και δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα του αγώνα, από τη θεσμική θέση που μας κατέταξαν οι πολίτες της περιοχής.

Ζητούμε:

· Την αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας μέσα από ένα ορθολογικό σχεδιασμό

· Να μη καταστρατηγηθούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των νοσοκομείων, ώστε να παραμείνει η έδρα της διοίκησης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από το ανώτατο όργανο δημοκρατικού Προγραμματισμού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, για ένα καλύτερο υγειονομικό χάρτη στον τόπο μας, με υπηρεσίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας

Νίκου Αντώνιος Π. Ε Κοζάνης

Πλακεντάς Παναγιώτης Π. Ε Κοζάνης

Παπαδόπουλος Γεώργιος Π. Ε Κοζάνης

Τσότσος Παύλος Π. Ε Κοζάνης

Αδαμίδης Γεώργιος Π. Ε Κοζάνης

Σπόντη Ελισάβετ Π. Ε Κοζάνης

Αποστολίδης Κωνσταντίνος Π. Ε Καστοριάς

Τζότζης Απόστολος Π. Ε Καστοριάς

Αντωνιάδης Ιωάννης Π. Ε Φλώρινας

Γιόσκος Νίκος Π. Ε Φλώρινας

Κιοσές Ιωάννης Π. Ε Φλώρινας

Σαμαράς Νικόλαος Π. Ε Φλώρινας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 16:05