Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:01

Πανσερβιώτικο συλλαλητήριο. Έκλεισαν την γέφυρα Σερβίων για τα χρωστούμενα της ΛΑΡΚΟ (φωτο)

Επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών και σκαπτικών μηχανημάτων, εργαζόμενοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων, απέκλεισαν

την γέφυρα Σερβίων αποκόπτοντας για 20 λεπτά την κίνηση των οχημάτων του  Εθνικού δρόμου Κοζάνης- Λάρισας. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και εργαζόμενοι χειριστές μηχανημάτων στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, παρέταξαν 100 φορτηγά  κατά μήκος του δρόμου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρία, ζητώντας παράλληλα να τους πληρωθούν υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην ΛΑΡΚΟ τους τελευταίους πέντε μήνες και που ανέρχονται σε 5 εκ €. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αγώνα και ιδιοκτήτης επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίες στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ Λουκάς Ζαρογιάννης δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η εταιρία μας οφείλει χρήματα, παρείχαμε υπηρεσίες χωρίς να πληρωνόμαστε τους τελευταιους 5 μήνες και έτσι όπως λειτουργεί η εκκαθάριση και ο πτωχευτικός κώδικας τα χρήματα μας δεν είναι διασφαλισμένα ότι στο τέλος θα τα πάρουμε».

Στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ εξορύσσεται  λιγνίτης που διοχετεύεται στα εργοστάσια της ΔΕΗ, απασχολεί 12 μόνιμους εργαζομένους και άλλα 120 άτομα ως χειριστές μηχανημάτων σε εργολάβους η ιδιώτες που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο του μεταλλεύματος στην ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος δήλωσε στους συγκεντρωμένους την ομόφωνη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι «η απόφαση της εκκαθάρισης της εταιρίας τραυματίζει την μικρή κοινωνία των Σερβίων που στήριξε σημαντικό μέρος της  οικονομίας της στην εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ».

Η κινητοποίηση διήρκησε δύο ώρες και αμέσως μετά τα φορτηγά απομακρύνθηκαν από την γέφυρας.

Σ Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:06