Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 17:38

Σύσκεψη για το ρήγμα της Μαυροπηγής

Σύσκεψη για το ρήγμα της ΜαυροπηγήςΕπιτροπές μηχανικών που θα ελέγξουν όλα τα κτίρια της Μαυροπηγής, δημόσια και ιδιωτικά, προκειμένου να καταγράψουν όλες τις ζημιές από τη δραστηριότητα του ρήγματος στην περιοχή και να κρίνουν ποια από αυτά είναι ακατάλληλα, θα συγκροτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών.

 

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα , η ΔΕΗ θα καταβάλει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται, προκειμένου να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή, ενώ η υπόλοιπη αποζημίωση θα τους δοθεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης του οικισμού, με την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η ΔΕΗ προς το παρόν σταμάτησε τις εργασίες στο ορυχείο Μαυροπηγής προς την πλευρά του οικισμού», σημείωσε ο κ. Σόκουτης.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επικαλούμενος πληροφορίες από τη ΔΕΗ και το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλοτρίωση του οικισμού, που πλήττεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή.

 

πηγή: econews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:33