Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 21:26

Δύο Φλωρινιώτες προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για την συμμετοχή τους σε κύκλωμα μεταφοράς 123 κιλών κοκαϊνης


100816_elasΠροσωρινά κρατούμενοι δύο εκ των τριών συλληφθέντων για τα 123 κιλά κοκαΐνης
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο εκ των τριών Ελλήνων που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στη Φλώρινα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που μετέφερε ποσότητα 123 κιλών κοκαΐνης..

από τη Βολιβία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την πΓΔΜ.

Πρόκειται για τον 45χρονο διευθυντή τραπεζικού καταστήματος στη Φλώρινα και τον 50χρονο υπάλληλο στο τελωνείο Νίκης, οι οποίοι, μετά τις απολογίες τους, πήραν το δρόμο προς τις φυλακές, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Αντίθετα, ο 32χρονος υπάλληλος του παραπάνω τραπεζικού καταστήματος, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος, αφού, όπως προέκυψε, δεν είχε καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Απολογούμενος δε στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι τον ενέπλεξε στην υπόθεση ο 45χρονος διευθυντής του, που του ζήτησε να βοηθήσει -έναντι αμοιβής- στη συλλογή πληροφοριών σε περίπτωση που προέκυπταν προβλήματα κατά την μεταφορά του παράνομου φορτίου, επειδή ο πατέρας του ήταν αξιωματικός στην Αστυνομία. Ο ίδιος όμως δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 45χρονο τραπεζικό στέλεχος επρόκειτο να πάρει αμοιβή 500 χιλιάδες ευρώ για να παραλάβει την κοκαΐνη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να τη μεταφέρει εν συνεχεία στην πΓΔΜ. Από την πλευρά του, ο 50χρονος τελωνειακός υπάλληλος φέρεται ότι είχε επαφές με άλλα μέλη του κυκλώματος και ενημέρωνε για τις εξελίξεις.

Τους δύο άνδρες «καίνε» οι τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Να σημειωθεί ότι η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα σε κοντέινερ που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας). Για την ίδια υπόθεση, την οποία συντόνιζε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, Σέρβοι και υπήκοοι πΓΔΜ, στις γειτονικές χώρες.

πηγη:newpost.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 21:31