Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 17:07

Επίσκεψη του Αζέρου Πρέσβη στην Ελλάδα Ανάρ Χουσεϊνοφ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Ανάρ Χουσεϊνοφ. 

Σε συνέχεια των επαφών του με θεσμικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη σημειώνοντας ότι είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας μας το οποίο επισκέπτεται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χουσεϊνοφ ανέφερε ότι κύρια επιδίωξή του για τα χρόνια της θητείας του ως Πρέσβης στην Ελλάδα είναι η διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών να μην περιοριστεί μόνο μέσω του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου αλλά κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και των Αζέρικων πανεπιστημίων. Η εκπαίδευση των νέων σε περιβάλλον διεθνούς συνεργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς και τη διαμόρφωση των ηγετών του μέλλοντος. Η υφιστάμενη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Ajerbaijan State University of Economics στην υλοποίηση του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» εκπληρώνει ακριβώς το στόχο αυτό, σημείωσε σε μία αποστροφή του λόγου του. Ευχαρίστησε θερμά για τις προσπάθειές του και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών κ. Ευάγγελο Σίσκο, ο οποίος διευθύνει το κοινό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Πρύτανης κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης καλωσορίζοντας τον κ. Πρέσβη ανέφερε ότι αποτελεί τιμή μας η επίσκεψή του στο πανεπιστήμιό μας. Σημείωσε ότι πλέον έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο ιδρυμάτων οι οποίοι μπορούν να επεκταθούν και σε άλλα επιστημονικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, η συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος. Τέλος, απηύθυνε στον κ. Πρέσβη τις ευχές του για τη σημερινή ημέρα εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Ajerbaijan State University of Economics.

Ο κ. Χουσεϊνοφ προσέφερε ως δώρο στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου σειρά Αζέρικων βιβλίων σχετικά με τη λαογραφία, τις τέχνες, τη μουσική και την ιστορία της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 17:10