Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 03:50

Tα «Λασσάνεια 2011» ρίχνουν αυλαία με 3 παραστάσεις

Tα «Λασσάνεια 2011» ρίχνουν αυλαία με 3 παραστάσειςΜε τρεις θεατρικές παραστάσεις, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και συναυλία με νεανικά τοπικά σχήματα πέφτει η «αυλαία» των φετινών εκδηλώσεων «Λασσάνεια 2011», που διοργανώνει ο δήμος Κοζάνης.

Την Κυριακή, 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Άμλετ», του Σαίξπηρ, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης.

Ο Άμλετ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό θρίλερ, ένα έργο απαραίτητο στην εποχή μας. Η σκηνοθεσία είναι του Θ. Μουμουλίδη και παίζουν μεταξύ άλλων Αιμίλιος Χειλάκης, Μάνος Βακούσης, Λεωνίδας Κακούρης, Ευγενία Δημητροπούλου.

Στις 23 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει η παράσταση «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη ...σαν παραμύθι» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι θεατές θα βρεθούν στο 392 π.Χ., δέκα χρόνια από το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου με τους Αθηναίους να μην μπορούν να συνέλθουν από την καταστροφή. Η Πραξαγόρα, μια πανέξυπνη και καπάτσα νοικοκυρά, αποφασίζει να δράσει. Τους ρόλους παίζουν -μεταξύ άλλων- οι ηθοποιοί: Βασιλική Ιατροπούλου, Βασιλική Καμπούρη, Στέφανος Κοσμίδης, Αναστασία Μανίσαλη, Φωτεινή Μπάνου, Ιωάννης Νικολάου, Ουρανία Παπαδάκου.

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και ποιήματα του Γ.Σουρή, από θεατρικές ομάδες σχολείων της Κοζάνης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λασσάνεια 2011» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου συναυλία με νεανικά τοπικά σχήματα, ενώ στις 29 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο.

 

  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 04:00