Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 08:50

«Αντι - στεκόμαστε» η Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα, το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2020, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών

και των μαθητριών της κατεύθυνσης Εικαστικών, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, με τίτλο: «Αντι - στεκόμαστε». Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, όπου τηρώντας με αυστηρότητα το όριο χωρητικότητας των 40 ατόμων, στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν μόνο οι μαθητές – δημιουργοί των έργων και ορισμένος αριθμός κηδεμόνων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, της α΄ και β΄ τάξης της κατεύθυνσης Εικαστικών, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020, αλλά και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Κυρίως περιλαμβάνει έργα που έγιναν σε τελάρο με ακρυλικά χρώματα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα γεμάτα χρώματα και υφές, τοπία, αυτοπροσωπογραφίες, κάποιες κατασκευές με κλωστή και μια αφηρημένη σειρά εμπνευσμένη από το έργο του Αμερικανού ζωγράφου William Lachance. Χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: 

Στην 1η ενότητα παρουσιάζονται τελάρα με ιδέες που αντλούνται από το έργο του σύγχρονου Αμερικανού ζωγράφου William Lachance. Η 2η ενότητα περιλαμβάνει τη σειρά με τα λουλούδια. Στην 3η ενότητα παρουσιάζονται τοπία από βιώματα και εμπειρίες από τη φύση της περιοχής του Νέου Κλείτου Κοζάνης, ενώ εκτίθενται επίσης, με αφορμή τη φύση, συνθέσεις με κλωστή. Η 4η ενότητα περιλαμβάνει τις αυτοπροσωπογραφίες των μαθητών της α΄ Γυμνασίου.  

Τους παριστάμενους καλωσόρισαν η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και η Αρχαιολόγος κα Άννα Κλημάντου, η οποία επωμίστηκε και την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης. Την έκθεση παρουσίασαν ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κ. Γρηγόρης Κοντός, και η καθηγήτρια των Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κα Νένα Γεωργιάδου, η οποία ανέλαβε και την επιμέλεια της έκθεσης.

Την εκδήλωση τίμησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κα Ελπίδα Κοϊμτζίδου. 

 

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 31 Αυγούστου έως Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9:00- 15:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 08:54