Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 13:45

Κασαπίδης: Πράσινο φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

          Ο κ. Κασαπίδης, παρουσίασε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τη λειτουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Αριστείας Ορεινής Κτηνοτροφίας στον ορεινό αυτό οικισμό της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Σχολής θα υπάρχει η δυνατότητα  να εκπαιδεύονται  οι κτηνοτρόφοι σε θέματα ζωοτεχνίας και παραγωγής τελικών ζωοκομικών προϊόντων. Παράλληλα, θα αναπτύσσονται δράσεις γεωργικής έρευνας και γενετικής βελτίωσης των αυτόχθονων ορεινών φυλών αιγοπροβάτων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Α.Π.Θ.

      Ο Υπουργός, δήλωσε τη θερμή υποστήριξη του εγχειρήματος της Περιφέρειας, ζητώντας από την Διοίκηση του ΕΛΓΟ ως αρμόδιος οργανισμός του Υπουργείου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

      Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου και τον ΕΛΓΟ, επεξεργάζονται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου. Συγχρόνως σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Εορδαίας προετοιμάζουν την τελική προγραμματική σύμβαση όλων των εμπλεκομένων.  

           Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη ζέση του Υπουργού κ. Λιβανού για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης, τονίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, στο Υπουργείο του οποίου διοικητικά υπάγεται το Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης.

        Τέλος, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η έναρξη λειτουργίας της Σχολής από τη νέα περίοδο (Σεπτέμβριο), ενώ προγραμματίζονται θερινά μαθήματα για κτηνοτρόφους για την τρέχουσα περίοδο.

γραφείο τύπου περιφέρειας 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 13:48