Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 11:22

Για 5η ημέρα αποκλεισμένοι και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Καταφύγι Βελβεντού (φωτο)

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα, από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 4 κάτοικοι  στον ορεινό  οικισμό του Καταφυγίου στον Δήμο Βελβεντού. Εξαιτίας της τελευταίας κακοκαιρίας πολλά δένδρα

υπό το βάρος του χιονιού και των ισχυρών ανέμων, έπεσαν πάνω στις κολώνες του  δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου «η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει πάνω από 200 κολώνες και ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους».

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή αλλά το έργο τους γίνεται πολύ δύσκολο γιατί το χιόνι σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το 1 μέτρο.

Ο δήμαρχος Βελβεντού δήλωσε  ότι «επιστρατεύθηκε ένα συνεργείο υλοτόμων που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων που είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο που αυτή την στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Το ΑΠΕ ΜΠΕ συνομίλησε με τον Γιάννη Λέτσα που είναι ένας από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό ο οποίος ανέφερε ότι «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο 1 μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις» ανέφερε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για την θέρμανση» ενώ επεσήμανε ως πρόβλημα «το νερό που έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή τους και εάν πρέπει να γίνει   επέμβαση των αρχών για τον απεγκλωβισμό τους, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ’όλα και δεν χρειάζεται η πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».  

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε το παράπονό προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας  που ενώ γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» δεν έλαβαν  καμία πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου με αποτέλεσμα σήμερα η πρόσβαση του χωριού με τον έξω κόσμο να εξαρτάται από ένα δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον ‘’Μπιζινισιο’’ σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι» κατέληξε.

Εκτός από το πρόβλημα με τους  αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό  εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υποστεί το δίκτυο μεταφοράς από τις πήγες που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Κι εδώ το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

Σπύρος Κουταβάς