Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 11:33

Νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ: «Φτάνει πια ο εμπαιγμός με την πρωτοβάθμια υγεία των Ατόμων με Αναπηρία.

ameaΟ Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αριθμεί 2200 μέλη και στην Περιφερειακή Ενότητα μας είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.μεΑ. και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας.
Οι Δομές πρωτοβάθμιας υγείας πρέπει να λειτουργούν γι' αυτό που έγιναν.

Να επανδρωθούν, να στελεχωθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες στα άτομα με Αναπηρία και όχι να εγκαταλείπονται και να γίνονται περιστερώνες. Το Ελληνικό Δημόσιο σπαταλάει «ένα κάρο» χρήματα για τα Άτομα με Αναπηρία αλλά οι υπηρεσίες που λαμβάνουν τα Άτομα με Αναπηρία είναι μηδαμινές. Επιτέλους οι αρμόδιοι ας ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίας των Ατόμων με Αναπηρία και των Οργανώσεων τους ώστε να πάψει η κατασπαταλήσει του Δημοσίου χρήματος. Κάνατε ένα σωστό βήμα σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και πιστεύουμε να λειτουργήσει σωστά και υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία.
Σχετικά με τα Κέντρα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας (Αμυνταίου) είναι ένα στολίδι στην Δυτική Μακεδονία με δυνατότητα 100 κλεινών. Από τις αρχές Φεβρουαρίου όπου λειτουργεί με τον Φυσίατρο και την στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και του κέντρου Υγείας Αμυνταίου προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όχι μόνο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά ευρύτερα και στις όμορες χώρες των Βαλκανίων. Για την δομή αυτή εμείς προτείνουμε την πλήρη λειτουργία και στελέχωση με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως ορθοπεδικούς, νευρολόγο, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.λπ. να διασυνδέονται επιστημονικά με τα νοσοκομεία και μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης που εδρεύει στο Ίλιον και ήδη έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Υ.. Να ενταχθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας γιατί είναι η μεγαλύτερη νοσοκομειακή μονάδα στην Δυτική Μακεδονία με πολύ καλή ορθοπεδική κλινική με ΜΕΘ και είναι 16χιλ. απόσταση. Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου θέλουμε να παραμείνει Κέντρο Αποκατάστασης για τα άτομα που χρήζουν τις υπηρεσίες υγείας αυτού του επιπέδου. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ επιβαρημένη περιβαλλοντολογικά εξαιτίας εξόρυξης και καύσης του λιγνίτη στο λεκανοπέδιο Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης που υπάρχουν οι μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Εξαιτίας των παραπάνω και με την διέλευση της Εγνατίας Οδού υπάρχουν πάρα πολλά εργατικά και τροχαία ατυχήματα πολλά από τα οποία χρήζουν τις υπηρεσίες του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου. Δεν μπορεί να ανοίγουν μεγάλες ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης, τα Ασφαλιστικά Ταμεία να επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ενόψει της οικονομικής κρίσης που περνάει η Χώρα ενώ υπάρχει Δημόσια Μονάδα 100 κλινών και να απαξιώνεται. Γιατί όλα αυτά;
Επιτέλους να λειτουργήσει με πλήρη στελέχωση και να προσφέρει υπηρεσίες που χρήζουν αποκατάσταση και όχι για άλλους σκοπούς. Επίσης το Ελληνικό Κράτος χρωστάει πολλά στην ανάπτυξη αυτής της περιοχή που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας εδώ και πενήντα χρόνια δίνοντας τα σπλάχνα της από το υπέδαφος της, τα νερά της ακόμα και την ίδια τους την ζωή οι πολίτες με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Σχετικά με το ΚΕΚΥΚΑμεΑ (Φλώρινας) ζητάμε την άρτια στελέχωσή του με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να παρέχει όλων των ειδών και ανώτερης ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες. Επίσης την στελέχωσή τους με τη θέση διοικητικού Διευθυντή για την εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και να διατηρηθεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Κλείνοντας ελπίζουμε οι προτάσεις μας να τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας διότι τα Άτομα με Αναπηρία είναι μια ευαίσθητη κατηγορία πολιτών και οικονομικά εξαθλιωμένοι στις μέρες μας μετά τα όσα γεγονότα έχουν συμβεί. Δεν μπορείτε να λέτε πως δύνονται χρήματα για την αναπηρία όταν δεν ακούγονται οι απόψεις – προτάσεις των Ατόμων με αναπηρία και των οργανώσεων τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 11:38