Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 11:14

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

arsisΤο 2011 είναι το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού. Το 2011 η οικονομική κρίση βαθαίνει, συμπαρασύροντας στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται, πλέον, ακόμη και τα εντελώς απαραίτητα για να ζήσουν. Μέχρι πριν λίγο καιρό ακούγαμε πως η οικονομική κρίση χτυπάει και την πόρτα της Κοζάνης, σήμερα η κρίση εδραιώθηκε και στην πόλη μας, δημιουργώντας κοινωνικά φαινόμενα που αγνοούσαμε την ύπαρξη τους όπως άστεγοι,

παιδιά ασυνόδευτα, άνθρωποι που υποσιτίζονται, έξαρση κακοποίησης.
Από την ανθρώπινη πλευρά η οικονομική κρίση αντί να οδηγήσει σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, οδηγεί σε μια πιο υλιστική και εγωκεντρική κοινωνία. Από την πλευρά του κράτους η οικονομική κρίση οδηγεί σε περικοπή δαπανών, απαξίωση επαγγελματιών και κλείσιμο δομών πρόνοιας.
Για εμάς τους εθελοντές της ΑΡΣΙΣ όσο η παρουσία του κράτους γίνεται λιγότερο αισθητή στην καθημερινή μας ζωή, τόσο το έργο μας γίνεται περισσότερο αναγκαίο και αποκτά μεγαλύτερη αξία. Έτσι σε πείσμα των καιρών, αλλά και της απουσίας στήριξης οποιουδήποτε κρατικού ή αυτοδιοικητικού φορέα και στηριζόμενοι μόνο στις δικές μας δυνάμεις, συνεχίζουμε το έργο μας, ενισχύοντας και προσαρμόζοντας, παράλληλα, της ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες μας.
Επειδή πιστεύουμε ότι ακόμα και στη δίνη των δυσάρεστων εξελίξεων για τη χώρα, η αλληλεγγύη μπορεί να είναι η απάντηση και ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν να δράσουν συλλογικά, ενημερώνοντας τους για τις εθελοντικές ομάδες, στις οποίες μπορούν να αναλάβουν δράση:
Εθελοντική Ομάδα ενίσχυσης της σχολικής φοίτησης μαθητών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
Εθελοντική Ομάδα του κέντρου προστασίας του παιδιού και στήριξης της γυναίκας
Εθελοντική Ομάδα του Σχολείου Μεταναστών
Εθελοντική Ομάδα υποστήριξης ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (οικισμός Ρομά Πτολεμαΐδας)
Εθελοντική Ομάδα νομικής στήριξης και συμβουλευτικής
Εθελοντική Ομάδα ενημέρωσης για εργασιακά θέματα

Εθελοντική Ομάδα δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης ελεύθερου χρόνου
Εθελοντική Ομάδα διοικητικής στήριξης και δημοσίων σχέσεων
Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας, καθηγητές αγγλικής γλώσσας, καθηγητές πληροφορικής, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι αλλά και κάθε συμπολίτης μας που θέλει να υποστηρίξει την προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο της ΑΡΣΙΣ, οδός Αμύντα 4, στο τηλέφωνο 24610 49799, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω της σελίδας facebook/ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Με την ευχή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 να μην είναι απλά άλλη μια γιορτή της Ευρώπης, αλλά και μία πρόκληση για όλους μας και τα δύσκολα αυτά χρόνια να αποτελέσουν αφορμή να βγούμε από το «εγώ» και να μπούμε στο «εμείς», σας περιμένουμε να χαράξουμε μαζί νέους δρόμους συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας, ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή διάκρισης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 11:17