Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:05

Π. Αποστολίδης:Η φετινή Εμποροβιοτεχνική Εκθεση σηματοδοτεί μια διαφορετική πορεία της περιφερειακής Οικονομίαςστα Κοίλα

koilaekthΑπόσπασμα απο την ομιλία του προεδρου του εκθεσιακού κέντρου Π. Αποστολίδη: Ο οικονομικός και αναπτυξιακός αυτό θεσμός, στο μέση της Οικονομικής Κρίσης και της ύφεσης που καλύπτει τις επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας, φέτος έχει υπερβεί τον εαυτό του, σε μια προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για μια διαφορετική πορεία της επιχειρηματικότητας,

που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια την καινοτομία και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και επενδυτικών ευκαιριών της Δυτ. Μακεδονίας.
Στα πλαίσια αυτά, στη φετινή μας έκθεση φιλοξενούμε τον παραγωγικό πλούτο της Δυτ. Μακεδονίας, κατανεμημένο κατά κλάδο παραγωγής (τρόφιμα, Κατασκευές, Έπιπλα και οικιακός εξοπλισμός, Τουριστικές υπηρεσίες κλπ), αναδεικνύοντας με ιδιαίτερες παρεμβάσεις τα προϊόντα leaders της περιοχής μας (Κρόκος, Μάρμαρο, Φρούτα, κλπ).
Καθώς διανύουμε μια νέα εποχή στην οικονομία, με τις αναπόφευκτες συνέπειες στη δομή της Αγοράς, φέτος στην Έκθεση μας, δυναμική παρουσία έχουν οι επιχειρήσεις με ενεργειακά συστήματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε κάτι και οι άλλοι τομείς που παρουσιάζονται εδώ. Αντίθετα, φέτος θα δούμε πολύ οργανωμένες και καλαίσθητες παρουσίες περιπτέρων.
Ταυτόχρονα ετοιμάσαμε ένα στοχευόμενο πρόγραμμα προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών από τα γειτονικά Βαλκάνια (μέσω του Συνδέσμου Ελλήνων Αντιπροσώπων στις χώρες της ΕΕ), οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής μας και να κλείσουν συμφωνίες με τους επιχειρηματίες μας. Με την οργάνωση αυτής της προσπάθειας ασχολήθηκαν, το Ε.Β.Ε., το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης με την τεχνική υποστήριξη του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, την έκθεση σταδιακά θα επισκεφτούν οι παρακάτω:

 Από την Αλβανία εισαγωγικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Κατασκευών, Τροφίμων – Ποτών και Αγροτικών προϊόντων – μηχανημάτων.
 Από την FYROM με την τεχνική υποστήριξη της επικεφαλούς του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια κας. Όλγας Μεζερίδου, η οποία συνοδεύει πολυμελή επιχειρηματική αποστολή που περιλαμβάνει εισαγωγικές εταιρίες με αντικείμενο δραστηριότητας στους τομείς Τροφίμων – Ποτών, Μεταλλικών Κατασκευών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αγροτικών Προϊόντων. Επίσης, την Έκθεση θα επισκεφτούν εκπρόσωποι από αναπτυξιακές εταιρίες από το Prilep και τα Bitola.
 Από το Κόσοβο θα επισκεφτεί την έκθεση αναπτυξιακή εταιρεία από την Pristina. )
Αντίστοιχη προσπάθεια έχει γίνει και εντός της χώρας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, & άλλους επιχειρηματικούς φορείς με σκοπό να γίνει Πανελλαδικά γνωστή η παραγωγή της Δυτικομακεδονικής Γης.
Βεβαία, ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω στην «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», που είχε την πρωτοβουλία να στηρίξει ενεργά, με σημαντική επιδότηση τις Μ.Μ.Ε. του Τομέα Τροφίμων και Ποτών της ευρύτερης περιοχής μας. Ο αντίστοιχος χώρος της Έκθεσης είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό την αιγίδα της Περιφέρειας μας. Ευχαριστούμε, τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Δακή και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες (κ. Σόκουτη, κ. Χαρούμενο και κ. Κοσματόπουλο) που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, για αυτή την τόσο ουσιαστική στήριξη που παρέχουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Επίσης, στη φετινή Έκθεση δεχθήκαμε στήριξη από πολλές επιχειρήσεις με τις χορηγίες τους, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό . Ιδιαίτερη ευχαριστία οφείλουμε στους δύο Μεγάλους χορηγούς μας, την «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας», για την ουσιαστική τους στήριξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:18