Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 09:55

''Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η αλλαγή της νοοτροπίας''. Mια εκδήλωση απο το δίκτυο pro-tasis

PRO_TASIS_LOGO_1Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας μηχανολόγος μηχανικός από την Καστοριά, ένας Ολλανδός με ελληνικό επίθετο που ερωτεύτηκε το «ξινόμαυρο» του Αμυνταίου, ένας γιατρός από την Πτολεμαϊδα και δύο αδέλφια που παράγουν βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα στα Γρεβενά με τον οικονομολόγο Αρίστο Δοξιάδη;
Ακολούθησαν το όνειρο και την καρδιά τους και πίστεψαν στις δυνάμεις τους, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους.

Ο πρώτος σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης επένδυσε το μάλλον αστρονομικό για τα τοπικά δεδομένα ποσό των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου οικολογικού εργοστασίου κατεργασίας δέρματος.
Ο δεύτερος παράτησε την Ολλανδία και την καλή δουλειά του, για να έρθει στο Αμύνταιο και να κυνηγήσει το όνειρο ενός οινοποιείου, όπου τα πάντα γίνονται «όπως παλιά».
Ο τρίτος πίστεψε στον τόπο του και στον πλούτο των σπάνιων ενδημικών στη Δυτική Μακεδονία φυτών.
Τέλος, τα δύο αδέλφια εξέλιξαν την παλιά οικογενειακή επιχείρηση και πρωτοπορούν στον τομέα της παραγωγής βιολογικών προϊόντων με έναν πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών.
Όσο για τον Αρίστο Δοξιάδη, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως την πραγματική οικονομία δεν την μαθαίνεις διαβάζοντας, αλλά παρατηρώντας!
Υπάρχει κάποιο κλειδί για την επιτυχία τους; Ποια ήταν η αρχική ιδέα, πως υλοποιήθηκε και τι καινούργιο φέρνει στην τοπική-εθνική-παγκόσμια επιχειρηματικότητα;
Η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η προσαρμοστικότητα μπορούν να δώσουν διέξοδο στην επιχειρηματικότητα.
Οι καλές ιδέες και πρακτικές είναι χρήσιμο να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό και να αποτελούν τροφή για σκέψη.

Τόπος: Κοβεντάρειο
Χρόνος: Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, 19.30

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 10:04