Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:55

Το 2023 θα είναι η χρόνια όπου θα λειτουργήσουν τα δίκτυα ΦΑ σε Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά δήλωσε ο Μάριος Τσάκας της ΔΕΔΑ

του Σπύρου Κουταβα

Το 2023 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που τέσσερις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας η Φλώρινα, Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά θα συνδεθούν

με το δίκτυο ΦΑ του ΤΑP στις εξόδους του αγωγού στην Ποριά Καστοριάς και στον Περδίκκα Εορδαίας ενώ για την πόλη των Γρεβενών το ΦΑ μετά την μεταφορά του θα αποθηκεύεται σε Σταθμούς αποσυμπίεσης που ήδη κατασκευάζονται.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας που περιόδευσε και στις τρείς Περιφερειακές ενότητες, όπου αυτήν την περίοδο εργάζονται τα συνεργεία των εργολάβων στην κατασκευή των δικτύων ΦΑ, διαπίστωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων προχωρά κανονικά» και οτι «όσο περνά ο καιρός οι εργασίες θα γίνονται πιο εντατικές σε διάφορα σημεία της πόλης». Στην Φλώρινα επισκέφθηκε την περιοχή Περδίκκα  όπου κατασκευάζεται το λεγόμενο «χαλύβδινο δίκτυο» μέσης πίεσης όπου θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑP στις παρυφές της πόλης της Φλώρινας και από κει μέσω του  δικτύου  χαμηλής πίεσης το ΦΑ θα μεταφέρεται στους 5.000 καταναλωτές.

Ο κ. Τσάκας εξήγησε ότι η Φλώρινα έχει το προνόμιο σε σχέση με τις άλλες πόλεις της δυτ Μακεδονίας «να έχει εξασφαλίσει από την αρχή του έργου, την  χρηματοδότηση του εξοπλισμού και τα τέλη σύνδεσης των ακινήτων των καταναλωτών με το δίκτυο».

Κατά την επίσκεψη του στην Καστοριά  παρουσία του δημάρχου της πόλης Γιάννη Κορεντσίδη, ο κ. Τσάκας μίλησε για τον οδικό χάρτη εκτέλεσης του έργου, εξήγησε ότι τα συνεργεία ξεκινούν τις εργασίες εκτός πόλης ενώ σύντομα θα επεκταθούν εντός των πόλεων τόσο της Καστοριάς όσο  και του Άργους Ορεστικού.

Συνέστησε υπομονή στους πολίτες «για την ταλαιπωρία που θα υποστούν όταν τα συνεργεία των εργολάβων θα εισέλθουν  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης» ενώ διευκρίνισε ότι «διερευνάται η δυνατότητα της χρηματοδότησης του κόστους της σύνδεσης των καταναλωτών με το δίκτυο».

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΔΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με την επίσκεψη στον Δήμο Γρεβενών, όπου συνομίλησε με φορείς της πόλης και περιηγήθηκε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη σε  σημεία όπου εκτελούνται έργα κατασκευής του δικτύου ΦΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:58