Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 18:56

2,3 εκ € για το νέο κτίριο του Κέντρου περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Βελβεντό

velvedosxoleioΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 το έργο με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ», προϋπολογισμού 2.298.000,00 € συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής

Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης).
Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται:
1) Η αποκατάσταση – διαρρύθμιση του υφιστάμενου παλαιού πέτρινου κτιρίου στο οποίο χωροθετούνται οι διοικητικές υπηρεσίες του κέντρου.
2) Η κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου με υπόγειο όπου χωροθετούνται οι χώροι υποδοχής και διδασκαλίας.
3) Η κατασκευή διώροφου κτιρίου με υπόγειο που συνδέει το υφιστάμενο κτίριο με το νέο και περιλαμβάνει χώρους κυκλοφορίας.
4) Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η ΑΝΚΟ με χρηματοδότηση 311.000 € από πόρους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

«Ένα ακόμη έργο στο χώρο της παιδείας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υποδομών Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης τονίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 19:00