Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 14:50

Καταγγελία για απευθείας αναθέση εδαφολογικής μελέτης απο την Περιφέρεια

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή.

Προς :Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κατόπιν ενημέρωσης μου από την τράπεζα πληροφοριών του ΤΕΕ (http://portal.tee.gr), για τις απ'ευθείας αναθέσεις μελετών με ημερομηνία δημοσίευσης 3/10/11,
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στη Δυτική Μακεδονία δραστηριοποιούνται μελετητές με ατομικό πτυχίο μελετών κατηγορίας 21,

«Γεωτεχνικές Μελέτες και Έρευνες», που μπορούν να υποβάλλουν προσφορές, προκειμένου να τους ανατεθεί η εκπόνηση μελετών όπως για παράδειγμα η «Μελέτη Αποκατάστασης και Σταθεροποίηση Κατολίσθησης από τη Χ.Θ. 113+000 έως 113+200 στην Ε.Ο. Κοζάνης - Ιωαννίνων στο τμήμα Επταχώρι – Όρια Ιωαννίνων».
Η διαδικασία ανάθεσης με διαπραγματεύσεις, για την παραπάνω μελέτη, έγινε επειδή κρίθηκε απολύτως απαραίτητο και λόγω κατεπείγουσας ανάγκης (έλλειψη επαρκούς χρόνου) με μελετητές που η έδρα και των τριών είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης 254 χλμ. από τη θέση του μελετητικού αντικειμένου [(Κοζάνη – Θεσ/νικη) 141 χλμ. + 113 χλμ. = 254χλμ.].
Τελικά η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης έγινε σε μελετητή της Θεσσαλονίκης με τάξη πτυχίου κατηγορίας Α΄(σε Κοζάνη και Γρεβενά υπάρχουν μελετητές με μεγαλύτερη εμπειρία) με έκπτωση 10% και οι μόνες ενστάσεις που εκφράστηκαν ήταν για την απευθείας ανάθεση, αλλά ούτε λόγος για τον αποκλεισμό των μελετητών της Δυτικής Μακεδονίας.
Εν αναμονή της κατεπείγουσας Μελέτης Αποκατάστασης και Σταθεροποίησης της Κατολίσθησης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αναζήτηση κατόχων πτυχίων μελετών ανά κατηγορία πτυχίου και έδρα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και δικτύων και τη Δ/νση Δ15 της Γενική Γραμματείας Δημοσίων Έργων http://www.ypex-mele.gr.
Ένας μελετητής της Δυτικής Μακεδονίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 15:51