Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 16:13

Ανάβαση διαμαρτυρίας στον ΜΠΟΥΡΙΝΟ

«Η 5η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, μια ημέρα γιορτής και ευαισθητοποίησης,

η οποία ορίστηκε από τον ΟΗΕ για να θυμίζει στο παγκόσμιο κοινό τη σημασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και το σεβασμό που του οφείλουμε».

Την ημέρα αυτή επέλεξαν η Κίνηση Πολιτών κατά των Αιολικών στο Μπούρινο κι ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάβαση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στην ψηλότερη κορυφή του βουνού τον Ντρισινίκο.

Καλούνται λοιπόν οι συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για την άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι,  οι Φυσιολάτρες κι οι Πεζοπόροι, οι Κάτοικοι των γειτονικών του  Μπούρινου κοινοτήτων, οι απλοί πολίτες, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη δική μας, ώστε να παραμείνει αυτό το παγκόσμιο μνημείο της φύσης αλώβητο. 

Ο Μπούρινος της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, του γεωλογικού ενδιαφέροντος, της ιστορίας, του απείρου κάλους,  έχει υψηλό συμβολισμό, είναι για εμάς, η Ακρόπολη των Αθηνών, ο Λευκός πύργος της Θεσσαλονίκης. 

Δεν ξεπουλιέται, δεν παραδίδεται παρά μόνο κληρονομείται από τις επόμενες γενιές  ως έχει. 

Η συγκέντρωση ορίζεται για τη Δευτέρα το πρωί, στις 9:00, στη Μπάρα Σιάτιστας για να γίνει η εκκίνηση από κει στις 9:30 για το καταφύγια του Ορειβατικού Συλλόγου στο Μπούρινο.

Θα ακολουθήσει ανάβαση στην κορυφή (1.866 μ.) με την καθοδήγηση και τη συνοδεία των μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 16:16