Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 19:07

Συνεχίζεται η απαγόρευση εργασιών στο Φ/Β της Καλαμιάς έως την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κοζάνης, που εκδίκασε την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι

της Καλαμιάς Κοζάνης εναντίον της εταιρίας που κατασκευάζει το Φ/Β πάρκο πέριξ του οικισμού τους, αποφάσισε σήμερα ότι, η προσωρινή διαταγή που απαγορεύει όλες τις εργασίες στο υπό κατασκευή Φ/Β πάρκο «θα ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου». Το συγκεκριμένο αίτημα που διατυπώθηκε από τους δικηγόρους των κατοίκων κατά την διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας,  έγινε δεκτό από το δικαστήριο  και σύμφωνα με τον Γιάννη Θεοφύλακτο έναν εκ των τριών νομικών που τους εκπροσώπησαν στον δικαστικό τους αγώνα, «η σημερινή δικαστική απόφαση καταγράφεται ως μια μικρή νίκη στο δύσκολο αγώνα που κάνουν».

Να σημειώσουμε ότι το Φ/Β πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης  ισχύος 45 MW κατασκευάζει η εταιρία kiefer για λογαριασμό της Lightsource bp. Πριν από ένα μήνα έξι κάτοικοι συνελήφθησαν από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση εργασιών, για να αφεθούν στην συνέχεια ελεύθεροι με απόφαση Εισαγγελέα.  Οι κάτοικοι εδώ και αρκετό διάστημα αντιδρούν στην κατασκευή του Φ/Β Πάρκου, γιατί  όπως αναφέρουν περικυκλώνει το χωριό τους σε ένα τόξο 180 μοιρών και μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια απειλώντας την βιωσιμότητα του κι οδηγώντας στην καταστροφή την κτηνοτροφία που έχει απομείνει.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 19:12