Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 12:35

Το ψήφισμα των απεργών απο την κεντρική πλατεία της Κοζάνης (φωτο)

aperg12ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑaperg2
Κυβέρνηση και Τρόικα με τα νέα μέτρα για τον ιδιωτικό, Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, με τις δραματικές

περικοπές μισθών, τις εφεδρείες -απολύσεις, τη φοροεπιδρομή τώρα προωθούν και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ενώ έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν ακόμη και την ΕΓΣΣΕ.
Αποφάσεις και μέτρα που εάν υλοποιηθούν θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα μεγαλώσουν τη λίστα των ανέργων, θα διαλύσουν ότι έχουν απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και τις δραστηριότητες του κράτους χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, του χρέους και της χώρας.
Με μια δογματική εμμονή Κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να "εξευμενισθούν" οι αγορές οδηγώντας τη χώρα πιο βαθιά στο λαβύρινθο της κρίσης και των αδιεξόδων.
aperg1Η Νεοφιλελεύθερη συνταγή των διαδοχικών μνημονίων αντί να λύνει βαθαίνει και διευρύνει την κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα.
Αφαιρώντας πόρους και εισοδήματα από τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και την οικονομία εκτοξεύουν την ανεργία, το χρέος και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, της χώρας με μια φωνή απαιτούν:
 Να αποσυρθούν τα αντεργατικά – αντικοινωνικά – αντιαναπτυξιακά μέτρα!
 Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακώνaperg3καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας
 Να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
 Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η απασχόληση
 Να πληρώσουν οι φοροκλέπτες, οι εισφοροκλέπτες, οι προνομιούχοι, οι ένοχοι! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό
 Να προστατευτούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες
 Να αποσυρθεί το Σχεδιο Νόμου "συνταξιοδοτικές ρυθμίσες, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015"
 Να καταργηθούν οι διατάξεις του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των επικαιροποιήσεων τους, που στοχοποιούν τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων .
 Καμία κρατική παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Διατήρηση του θεσμού επέκτασης και εφαρμογής των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, για τη διασφάλιση της ελάχιστης προστασίας όλων των εργαζομένων
 Σταθερή και πλήρη εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς ηλικίες ή άλλες διακρίσεις.
 Αυστηρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, των ανείσπρακτων οφειλών προς τα ταμεία
 Καμία μείωση και προστασία των επικουρικών συντάξεων
 Επαναχορήγηση ολόκληρης της 13ης και 14ης σύνταξης
 Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, αντί της σχεδιαζόμενης περικοπής της λίστας των ΒΑΕ
 Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά και αναγκαία καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες
 Αμεσα μέτρα προστασίας και εισοδηματικής ενίσχυσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
 Διασφάλιση του απεργιακού δικαώματος από πράξεις ποινικοποίησης του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές,
να ενισχυθούν τα εισοδήματα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ -ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 14:39