Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 10:20

Μαλούτας: ήμασταν παρόντες στις εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της χώρας

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι η  δημοτική παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις» ενδιαφέρεται για την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης έστω και σήμερα. 

Έχοντας καλή πίστη, θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για προεκλογικό αντιπολιτευτικό οίστρο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ως αντιπολίτευση έχει επιτελέσει το ρόλο της και με το παραπάνω, ασκώντας μας δριμεία κριτική ως δημοτική αρχή για το οτιδήποτε, παραγνωρίζοντας καθετί θετικό. 

Ο κ. Κουζιάκης και η παράταξή του όμως, λησμόνησαν να αξιολογήσουν και να κρίνουν τη δική τους πενταετή θητεία, η οποία στιγματίστηκε:   

  • Από την τραγική απραξία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης παρά την ραγδαία και ορατή μείωση της ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας και
  • τον  πολλαπλασιασμό   του  κόστους   αγοράς   θερμικής ενέργειας με τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας, που υπέγραψε τις αρχές του 2019 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. 

Αντιθέτως, παρά τις έωλες κατηγορίες, εμείς  αυτή την αυτοδιοικητική  περίοδο:

  • Σε συνεργασία με τους Δήμους Εορδαίας και Αμυνταίου, τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ, την Περιφέρεια και την πολιτεία, έχουμε ένα κοινό σχέδιο για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
  • Έχουμε εξασφαλίσει  τους  πόρους που απαιτούνται για τη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης με τη ΣΥΘΗΑ ύψους 55 εκ. ευρώ.
  • Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια από ΑΠΕ (Pilot cities, συνεργασία με την EBRD) γεγονός που δρομολογεί την απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και τη βιωσιμότητά της μετά την παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας. 

Αυτή η δημοτική περίοδος χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις και εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και εμείς ήμασταν παρόντες. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε όλα όσα οφείλαμε για του κατοίκους του Δήμου Κοζάνης, δηλαδή τους περισσότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη αυτοδιοικητική περίοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 10:23