Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 08:38

Χρ. Κυριακόπουλος: Καταργούνται ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 
Με ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται στις 31-12-2023 τα ΝΠΔΔ και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις όλων των δήμων της χώρας.
Έτσι, η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα στις 1-1-2024 δε θα έχει:
• Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοζάνης
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (από 30-6-24)
• ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΆΝΗΣ (από 30-6-24)
• ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΆΝΗΣ (από 30-6-24)
Ως αντίβαρο προβλέπει δύο επιπλέον αντιδημάρχους από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Σε ένα σύντομο διάστημα θα πρέπει, λοιπόν, να έχει μεταφερθεί στον Δήμο Κοζάνης όλο το προσωπικό με όποια σχέση κι αν εργάζεται και να τοποθετηθεί σε νέες θέσεις εργασίας αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας. Επίσης, θα πρέπει να μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία, έσοδα, έξοδα, δάνεια και λοιπές αρμοδιότητες και εκκρεμότητες γεγονός που θα πιέσει κι άλλο τα ήδη πιεσμένα και υποστελεχωμένα τμήματα του δήμου.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τον φόβο που υπάρχει για την υποβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης μιας και οι υπηρεσίες που παρείχαν τα νομικά πρόσωπα θα ενσωματωθούν στο οργανόγραμμα και τα επιμέρους τμήματα του δήμου.
Σε διοικητικό επίπεδο θα υπάρξει συγχώνευση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που μέχρι σήμερα λειτουργούν με διαφορετικές αρμοδιότητες και αυτόνομα.
Η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Οικονομικών των ΟΤΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυσκολία του εγχειρήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ακόμη κι αν ο στόχος του εγχειρήματος είναι η οικονομία κλίμακας που πιθανά θα προκύψει θα δημιουργηθούν αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα για τα οποία δεν επαρκεί ο χρόνος που έχει οριστεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 08:40