Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 19:36

Η κίνηση ''Κοζάνη τόπος να ζείς'' για το κίνημα των πλατειών

Απο τις πρόσφατες κινητοποιήσειςΜετά από 38 χρόνια μεταπολιτευτικού βίου η χώρα μας βρίσκεται στην πιο ιστορική καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.
Οι κυρίαρχες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις, έχτισαν ένα παρασιτικό, πελατειακό, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό και στηριγμένο σε δανεικά μεταπολιτευτικό μοντέλο που καταρρέει.

Αυτές οι ίδιες δυνάμεις προσηλωμένες σε συνταγές που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή δεν μπορούν σήμερα να διαχειριστούν την κρίση.
Η Κίνησή μας, ως γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών, έκρινε ότι η θέση μας κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου και στο κίνημα των πλατειών στις 15 Οκτώβρη είναι στο δρόμο της κοινής δράσης, δίπλα στους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Με τη συμμετοχή μας στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δηλώνουμε ότι έχουμε χρέος μας να αποτρέψουμε :

• την καταβαράθρωση του κοινωνικού κράτους
• την υποβάθμιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία – υγεία)
• την αντισυνταγματική και άδικη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
• την οικονομική και πολιτική απαξίωση της χώρας

Όμως, πέραν της διαμαρτυρίας, σήμερα παρά ποτέ απαιτούνται θετικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Ως Κίνηση συνεχίζοντας τις δράσεις της δρομολογεί για το αμέσως επόμενο διάστημα:

• τη συνεύρεση και το συντονισμό των ποικίλων κοινωνικών δικτύων και οργανώσεων που δρουν στην περιοχή μας
• την οργάνωση κοινωνικών δράσεων που ως στόχο θα έχουν τη «διατήρηση» της συνοχής του κοινωνικού ιστού
• την κοινή δράση, με αρχή τα τοπικά και καθημερινά ζητήματα που αφορούν όλους
• την προάσπιση και τη διαφύλαξη των συλλογικών αγαθών που σήμερα έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά το ερώτημα «και τι κάνουμε τώρα?». Εμείς σ' αυτό απαντούμε πολύ ξεκάθαρα. Το αύριο της χώρας μας ξεκινάμε να το χτίζουμε όλοι εμείς μαζί σήμερα. Με κοινές πρωτοβουλίες, με τοπική γεύση, αλλά παγκόσμιο χαρακτήρα.

Το άρωμα της άνοιξης των αραβικών χωρών που μας αιφνιδίασε, το ξυπνητήρι των αγανακτισμένων της Ισπανίας που μας τσίγκλησε, οι αντιδράσεις των αμερικάνων ενάντια στην wall str που μας ξάφνιασε αποτελούν σημεία των καιρών.
Το σημείο μηδέν είναι εδώ. Η περίοδος των μεγάλων εξαπατήσεων και αυτ-εξαπατήσεων έληξε. Επιλέγουμε τη δημιουργική κοινή δράση.

 

''Κοζάνη τόπος να ζείς''

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 19:42