Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 11:11

''Το Λαϊκό πανεπιστήμιο Κοζάνης'' σε εκδήλωση των Ρόταρυ

kourtoglouΤην Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 στο εστιατόριο «Πλάτανος» κατά την διάρκεια της κοινής συνεστίασης των ομίλων μας, διοργανώθηκε ομιλία με θέμα «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης, Γεώργιος Παρακείμενος», της υποψήφιας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ και υπεύθυνης του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοζάνης, κ. Όλγας Κούρτογλου.

Στην ομιλία της η κ. Κούρτογλου παρουσίασε έναν θεσμό καινούργιο στην Κοζάνη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο οποίος αγκαλιάστηκε γρήγορα από τον κόσμο της πόλης μας. Έγινε μία αναδρομή στην εκπαίδευση ενηλίκων που αφορά ανθρώπους που είτε εγκατέλειψαν το σχολείο είτε οι διάφορες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τούς ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση έκανε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο θεσμό της δια βίου μάθησης και ήδη γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Ένας από τους στόχους του Λαϊκού Πανεπιστημίου, όπως τόνισε η ομιλήτρια, είναι να εστιάσει στην διάδοση της ιστορίας της Κοζάνης με σκοπό να γίνουν γνωστοί οι διάφοροι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου από όλη την διάρκεια της ιστορίας του, για αυτό άλλωστε δόθηκε το όνομα «Γεώργιος Παρακείμενος».
Ακόμη, έγινε γνωστό το πρόγραμμα των διαλέξεων του Λ.Π.Κ., οι οποίες στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Όπως σημειώθηκε, οι εισηγητές των διαλέξεων, οι οποίοι είναι καθηγητές κύρους ξένων και Ελληνικών Πανεπιστημίων, συμμετέχουν εθελοντικά. Όπως ήταν αναμενόμενο για μία τέτοια ομιλία, οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλαν πολλές και διάφορες ερωτήσεις στην ομιλήτρια.
Τέλος, ανακοινώθηκε πως την επόμενη συνεστίαση την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 9μμ στο εστιατόριο «Πλάτανος» οι δύο όμιλοι θα ασχοληθούν με ροταριανά θέματα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 11:24