Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 11:24

ΠΔΜ: 1ο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής στον διαγωνισμό ετικέτας του Greek Label Awards 2023.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, απονεμήθηκε στην φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

(https://ide.uowm.gr/) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το πρώτο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής στον 6ο εθνικό διαγωνισμό ετικέτας του Greek Label Awards 2023. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το κλαδικό περιοδικό All Pack Hellas (https://www.allpackhellas.gr/) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ετικετοποιών (https://www.elset.gr/). 

Η ομάδα που αποτελούνταν από τους φοιτητές Παναγιώτα Λίγκα, Βασίλειο Καλαμαράκη και Κωνσταντίνα Κέφου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος Παναγιώτη Κυράτση και Νικόλαου Ευκολίδη, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «Σχεδιασμός πολυτελούς συσκευασίας» και πρότειναν τη δική τους ιδέα για μια «Συσκευασία αρώματος» βασισμένη στην έννοια της «Λάβας». Ο τελικός σχεδιασμός της συσκευασίας περιλαμβάνει γραφικά και γεωμετρίες εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα, τον Άδη και τα Ηλύσια Πεδία.

Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό της βραβευμένης συσκευασίας, χρησιμοποιήθηκαν με συστηματικό τρόπο μια σειρά από μεθοδολογικά εργαλεία σχεδιασμού, εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, σύγχρονα συστήματα CAD και φωτορεαλιστικών απεικονίσεων, τεχνικών φωτογράφησης με εφέ, σύγχρονες τεχνικές πρωτοτυποποίησης κλπ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 11:26