Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 14:17

Σφοδρή επίθεση της ΝΕ ΚΚΕ στην ΜΚΟ του Βελβεντού

100303_kkeΤι συμβαίνει τελικά στο Βελβεντό;
Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός οδηγείται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η «Κοινωνία των πολιτών του Βελβεντού» συνεχίζει την αποπροσανατολιστική της στάση και δράση.
Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή για το ρόλο του «Καλλικράτη»:

ένας αντιδραστικός θεσμός που έρχεται να εφαρμόσει κατά γράμμα μια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει κόκαλα: ελαστικές μορφές απασχόλησης, απλήρωτο προσωπικό, υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας στους ιδιώτες. Τι άλλο σημαίνουν όλα αυτά που έχουν ψηφιστεί στο δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα με συναίνεση όλων των παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης;
Είχαμε επισημάνει από την αρχή την χειραγώγηση και των εγκλωβισμό των λαϊκών δυνάμεων του Βελβεντού από τη ΜΚΟ, σε έναν αγώνα που αν μη τι άλλο αποπροσανατολίζει το λαό από τον πραγματικό αντίπαλο: την άρχουσα τάξη, τα κόμματά της και όλους αυτούς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν όλα αυτά τα μέτρα, αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Αναδείξαμε ότι η διαφωνία της ΜΚΟ με τον «Καλλικράτη» περιορίζεται αποκλειστικά στο χωροταξικό, δεν διαφωνούν με το σύνολο της διοικητικής μεταρρύθμισης, της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε σήμερα. Επιστήσαμε την προσοχή ότι τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές δημιουργούν το έδαφος για να αναπτυχθούν συντηρητικές αντιλήψεις, ακόμα και ακραία αντιδραστικές, μέσα στην κοινωνία του Βελβεντού.
Είχαμε δείγματα το που οδηγεί αυτή η κατάσταση: Φραστικές επιθέσεις και απειλές σε όσους τολμούσαν να αμφισβητήσουν τη θέση και το ρόλο της ΜΚΟ, επίθεση στα γραφεία του συνδικάτου οικοδόμων και του εμπορικού σύλλογου, μποϊκοτάζ μαγαζιών, προπηλακισμοί, απομόνωση του Βελβεντού, όλο το καλοκαίρι το σήριαλ με τις φωτιές που ξεσπούσαν κάθε λίγο και λιγάκι. Τελευταία έχουμε και το σήριαλ με το νερό.
Έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι το σύστημα υδροδότησης χαλούσε συχνά. Υπάρχει δολιοφθορά; Δεν είμαστε εισαγγελείς, τέτοια ζητήματα τα λύνουμε με πολιτικά μέσα.
Δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΜΚΟ κάθε φορά που προέκυπτε θέμα το εκμεταλλευόταν για να επιτεθεί στο Τοπικό Συμβούλιο που προσπαθούσε με τις λίγες αρμοδιότητες και μέσα που διαθέτει να λύσει τα προβλήματα που προέκυπταν. Καταλογίζουμε στη ΜΚΟ πολιτικές ευθύνες όταν αξιοποιεί τέτοια ζητήματα όπως το νερό για να κατασκευάσει την αντιπαράθεσή της με το Δήμο Σερβίων Βελβεντού.
Έχουν πολιτική ευθύνη όμως και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που από την αρχή χάιδευαν τα αφτιά της ΜΚΟ, προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη.
Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα και όχι το Τοπικό Συμβούλιο. Αυτοί που ψηφίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι υπεύθυνοι αλλά και οι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και τα κόμματα που τους στηρίζουν. Εμείς από όποια θέση να είμαστε, δεν θα κάνουμε διαχείριση αυτής της πολιτικής. Θα είμαστε πάντα αντιπολίτευση.
Καλούμε το λαό του Βελβεντού, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να γυρίσει την πλάτη στους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στη ΜΚΟ. Να τους στείλει στην κυριολεξία στον κάλαθο των αχρήστων. Να συνταχθεί μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα που αυτές τις μέρες έδωσε τεράστιες μάχες. Να δείξει εμπιστοσύνη στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, να παλέψει μαζί μας για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μια χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 14:21