Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 19:38

Πυρετώδης προετοιμασίες στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για την διεκδίκηση του σχεδιασμου της δάδας των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων

teidada1Την προσπάθεια του ΤΕΙ για την διεκδίκηση του σχεδιασμού της δάδας των Ολυμιακών αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας στηρίζει ο επι σειρά ετών στέλεχος της Ολυμπιακής Επιτροπής και των αγώνων Αθανάσιος Κριτσινέλης.
Ο κ. Κριτσινέλης συναντήθηκε αρχικά με τη Διοίκηση του ΤΕΙ, με την επιστημονική

ομάδα του Τμήματος Βιομηχανικού κ.κ. Ιωάννη Ζουμπουρτικούδη, Βάια Δινοπούλου, Παναγιώτη Κυράτση, Γιώργο Δεληζήση και Νίκο Ευκολίδη και την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Μηχανολογίας κ.κ. Γιώργο Σιώμο και Γιάννη Κάρμαλη καθώς και τις ομάδες εργασίας των φοιτητών των δύο Τμημάτων που θα ασχοληθούν με τον σχεδιασμό της δάδας. Επίσης τους παρουσίασε ένα μικρό δείγμα της συλλογής του από τις χειμερινές ολυμπιακές δάδες ,αλλά και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του αντικειμένου λόγω και της ιδιότητά του ως Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του Ε.Μ.Π.
Οι ομάδες στη συνέχεια παρουσίασαν τα πρώτα δείγματα δουλειάς τους, γεγονός που τον εξέπληξε, λέγοντας χαρακτηριστικά μετά την παρουσίαση ότι « ομολογώ ότι τα παιδιά αυτά είναι φωτισμένα, με κατέπληξαν με τις ιδέες τους και την τεκμηρίωση των προτάσεων τους».
Ο κ. Κριτσινέλης, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αίθουσες αλλά και στα σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης από την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Θεοδώρου, καθώς και να γνωρίσει τη Διευθύντρια του Μουσείου αρχαιολόγο κ. Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδου, στην οποία και εξέφρασε τον θαυμασμό αλλά και τα συγχαρητήριά του για την διαφύλαξη του εθνικού πλούτου που εκτίθεται με περισσή φροντίδα στο Μουσείο της «πόλις Μακεδονίας».

 

Στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης θα παρουσιαστεί η συλλογή  με τις δάδες των αγώνων

Το Ιστορικό Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης ήταν η επόμενη έκπληξη του κ. Κριτσινέλη, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών κ. Πολυνείκη Αγγέλη, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ Αργύρη Παφίλη και Κώστα Χρυσάκη και τον κ. Ευθύμιο Σκόδρα. Ο χώρος της νέας πτέρυγας του Μουσείου όπου θα φιλοξενηθεί η Περιοδική Έκθεση με θέμα «Οι Ολυμπιακές Δάδες που χρησιμοποιήθηκαν από το 1936 ως το 2008», ικανοποίησε το συλλέκτη, ο οποίος εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο μετά τις διαβεβαιώσεις του, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς του Συνδέσμου για την επιτυχή έκβαση της Έκθεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 19:55