Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 13:11

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: 61 Χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Σαν σήμερα, τη Δευτέρα 27 Μάϊου του 1963 αφήνει την τελευταία του πνοή ο «μαραθωνοδρόμος της ειρήνης» και βουλευτής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (Ε.Δ.Α) Γρηγόρης Λαμπράκης.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του έλαβε χώρα λίγες μέρες νωρίτερα στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Ερμού στη Θεσσαλονίκη, από τους παρακρατικούς φονιάδες, του σκληρού πυρήνα της δεξιάς της εποχής, Σπύρο Γκοτζαμάνη και Εμμανουήλ Εμμανηλίδη.

Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί βασικό κρίκο μιας αλυσίδας δράσεων που είχαν ως στόχο την αποτροπή της ανόδου προοδευτικών δυνάμεων στην εξουσία της χώρας με κάθε τρόπο. Δράσεις που οδήγησαν στην οδυνηρή δικτατορία των συνταγματαρχών και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σε μια εποχή που οι πολεμικές συρράξεις ξεπηδούν η μια μετά την άλλη με πρώτα και κύρια θύματα τον άμαχο πληθυσμό.

Σε μια χώρα που το κράτος δικαίου υποβαθμίζεται, αντί να κάνει βήματα μπροστά.

Σε μια περίοδο που η ακροδεξιές και μισαλλόδοξες απόψεις κερδίζουν έδαφος και οι χώρες επιλέγουν τον ανταγωνισμό πολεμικών εξοπλισμών, το μήνυμα ειρήνης του Γρηγόρη Λαμπράκη έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο αγώνας για την πρόοδο πρέπει να είναι συνεχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τιμά τον Γρηγόρη Λαμπράκη καθημερινά υπερασπιζόμενος τις ιδέες της ειρήνης και συνεργασίας, μαχόμενος για να εξαλειφθεί κάθε σκιά από το πολιτικό σύστημα της 3ης  Ελληνικής Δημοκρατίας.

Νίκος Ξάρχης, Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Βόρειας Κοζάνης
Χρήστος Βέρος, Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Νότιας Κοζάνης