Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 08:49

Τι ανάφερε η Ολγα Μαρκογιαννάκη στην θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικου συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Η δηλωσή της

- Είναι λυπηρό, θα μπορούσε να πει κανείς ίσως και προσβλητικό, τη στιγμή που κάποιοι από εμάς δεν είχαμε προλάβει να γυρίσουμε σπίτι μας, στα παιδιά μας, άλλοι να προσπαθούν να απαξιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ίσως

θέλοντας να ανοίξουν «πρόωρα» ένα παιχνίδι εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ έφερε ισχυρά αποτελέσματα στην περιφέρεια, ήρθε 1ο σε Ηράκλειο και Λασίθι, 2ο στη Δυτική Μακεδονία και σε πάνω από 20 ΠΕ σε όλη τη χώρα, αλλά ακόμη και στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη σημείωσε μικρή άνοδο. Αναρωτιέμαι τελικά, μήπως αυτά τα αποτελέσματα θεωρoύνται αμελητέα ή τόσο εύκολο να κατακτηθούν, είναι τόσο δεδομένα; Ας μην ξεχνάμε που ήμασταν.

- Προφανώς, βέβαια, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Παράλληλα, όμως, δεν ήταν ώρα και για στροφή σε μια εσωτερική περιδίνηση. Τη στιγμή που ο λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, η οποία κατέρρευσε χάνοντας μεγάλο μέρος του παντοδύναμου 41% και από την άλλη παρά την υπερέκθεση του κ. Κασσελάκη στα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε και αυτός πτώση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σχοινοβατεί σε λεπτές ισορροπίες. Οι πολίτες αναρωτιούνται αν επιστρέφουμε σε καταστάσεις που μας πλήγωσαν παλαιότερα και, δυστυχώς, κινδυνεύουμε ξανά να μας γυρίσει την πλάτη.

- Οι εκλογές με την τεράστια αποχή έδειξαν ότι υπάρχει αποστροφή της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα και, δυστυχώς, όχι αδίκως. Έχει εκφυλιστεί η πολιτική και με ήτα, αλλά και με όμικρον γιώτα. Και αυτό δεν είναι σημερινή συγκυρία. Έχει ξεκινήσει σχεδόν μια δεκαετία πια και υπάρχουν πολλές δυνάμεις που το συντηρούν μέχρι και σήμερα. Το βλέπουμε άλλωστε και πανευρωπαϊκά ότι ο λαϊκισμός και το lifestyle είτε από δεξιά είτε από αριστερά αποδομεί κάθε μορφή προοδευτικής πολιτικής έκφρασης. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαλυμένης κοινωνικής συνοχής. Οι πολίτες νιώθουν στο περιθώριο και ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Γι’ αυτό και οι αντισυστημικοί πολιτικοί σχηματισμοί κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

- Εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος. Πρέπει να ξαναφέρουμε την πολιτική στην υπηρεσία του πολίτη. Γι' αυτό, πρέπει να γίνει περισσότερο συμμετοχική. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες του κινήματος μας, το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε μέσα από την κοινωνία και τους αγώνες της, για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες και όχι για τη σημερινή ολιγαρχία.

- Για να ξαναγίνουμε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι το αντίπαλο δέος της ΝΔ πρέπει να δουλέψουμε οργανωτικά και να εμπνεύσουμε πολιτικά. - Να ενεργοποιηθούν οι οργανώσεις μας με αλλαγές στο οργανωτικό μας μοντέλο ώστε ενεργοί πολίτες από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς να μπορέσουν να γίνουν συμμέτοχοι. Αξίζει επίσης να δούμε και την ενεργοποίηση και περιφερειακών οργανώσεων για να αναπτυχθεί περισσότερο η περιφερειακή μας συνείδηση, άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα αυτό που έβαζε σε προτεραιότητα την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση.

- Αφουγκραζόμενοι τα καθημερινά προβλήματα και την αγωνία όλων μας, χρειάζεται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου και συζήτησης να διαμορφώσουμε ακόμη πιο καθαρά πολιτικά μηνύματα και λύσεις και να τα επικοινωνήσουμε σε κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα ή είτε στο πιο ακριτικό χωριό της χώρας μας. Για τους νέους, τους millennials και τη γενιά GEN z που αγαπούν την τεχνολογία, είναι σημαντικό να χαράξουμε μια νέα στρατηγική για το πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

- Το μήνυμα που οφείλουμε να βγάλουμε σήμερα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βγαίνει μπροστά ΜΕΣΑ από την κοινωνία ΓΙΑ την κοινωνία.

- Τώρα που είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ, να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, και να μην επιτρέψουμε πισωγυρίσματα που θα μας οδηγήσουν μακριά από το στόχο μας, τις εθνικές εκλογές. Είναι χρέος μας για τη χώρα, να βάλουμε μπροστά το συμφέρον της παράταξης και όχι προσωπικές φιλοδοξίες 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 08:54