Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 09:56

Επισκέψεις της Καλλιόπη Βέττα στα ειδικά σχολεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε την τελευταία περίοδο επισκέψεις

και επαφές με όλα τα ειδικά σχολεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα καθώς και με ειδικές δομές ατόμων με αναπηρία και ατόμων με αυτισμό. 

Σκοπός των επισκέψεων της Βουλευτή ήταν να προχωρήσει σε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, προκειμένου, εν συνεχεία, να συμβάλλει με τη σειρά της στη θεραπεία τους, λαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Δυστυχώς, η εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση για τα ειδικά σχολεία ότι "όλα ήταν έτοιμα και στην ώρα τους" πόρρω απέχει από την πραγματικότητα, καθώς διαπιστώνεται πλήθος ελλείψεων που αφορούν, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, που δεν έχει ακόμη προσληφθεί, όσο και σε επείγοντα κτιριακά και λειτουργικά θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. 

Σε πολλές περιπτώσεις η έλλειψη ή ακαταλληλότητα των αιθουσών προστίθεται στην έλλειψη κτιριακού εξοπλισμού ενώ κοινό πρόβλημα αποτελεί η ελλιπής κάλυψη των μετακινήσεων των μαθητών σε δραστηριότητες των σχολείων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της βιωματικής εμπειρίας. Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί και η χρηματοδότηση των σχολείων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.        

Κατόπιν των ανωτέρω, η Βουλευτής δεσμεύτηκε κατά τις επισκέψεις της στα σχολεία ότι, αφενός θα απευθυνθεί στα συναρμόδια υπουργεία μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για θέματα αρμοδιότητάς τους, αφετέρου θα προγραμματίσει άμεσα συναντήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για όσα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα εμπίπτουν στη δική τους αρμοδιότητα. 

Η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους ανθρώπους με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελεί ρητή υποχρέωση της Πολιτείας και αφορά την κοινωνία στο σύνολό της, για όλους τους λόγους του κόσμου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 09:59