Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 14:47

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Περικοπές μισθοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στα ορυχεία και στους σταθμούς

spartakosΕπί έναν μήνα μαγειρεύανε. Το καζάνι έβραζε αδιάλειπτα προκειμένου να καταλήξουν κάπου. Και κατέληξαν. Στο χείριστο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να υπάρξει. Στο πως δηλαδή θα περικόψουν όσα μπορούν περισσότερα από τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, στο πως θα τους ρουφήξουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Και τα κατάφεραν βάζοντας,

για μια ακόμα φορά, χέρι στη μισθοδοσία των εργαζόμενων της πρώτης γραμμής για να μη ¨στενοχωρήσουν¨ τους πλαφοναρισμένους μηχανικούς, τα ψυγεία και τις χιλιάδες των στελεχών με τα παχυλά ¨επιδόματα ευθύνης¨.
Για μια ακόμα φορά το τσεκούρι πέφτει με ορμή, πέφτει λυσσαλέα, πάνω στους ορύχους και τους σταθμίτες. Πάνω σ' αυτούς που ηλεκτροδοτούν τη χώρα δουλεύοντας ακατάπαυστα, υποχρεωτικά, μέρα και νύχτα, ακόμα και τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις αργίες. Σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς: σε παγετό, σε καύσωνα, σε σκόνη, σε τέφρα, με τραγικές ελλείψεις πολλές φορές των περιβόητων «μέτρων υγιεινής και ασφάλειας», αφήνοντας πολλές φορές στο βωμό του καθήκοντος την ίδια τους τη ζωή.
Το κακό παράγινε. Για τέταρτη φορά οι ορύχοι και οι σταθμίτες μπαίνουν στο στόχαστρο και δέχονται τα πυρά της Διοίκησης.
Στην αρχή κόψανε από τα ειδικά επιδόματα που μειώνουν το ωρομίσθιο.
Στη συνέχεια άπλωσαν χέρι πάνω στα μεταβλητά για να δώσουν τη χαριστική βολή, αρπάζοντας και από το ΣΥΝΟΛΟ, με αποτέλεσμα οι μειώσεις να ανέρχονται σε ποσοστά άνω του 25%.
Φτάνει πια !!!
Οι προκλήσεις έχουν και όρια. Καταρρακώνουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και αφήνουν στο απυρόβλητος τους ¨ημετέρους¨ και αυτούς που στρογγυλοκάθονται πέριξ της Χαλκοκονδύλη.
Παρά τον πόλεμο, παρά τα πυρά:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ !
• Σταματάμε τους καδοτροχούς
• Τραβάμε χειρόφρενο στα Tamper
• Κατεβάζουμε τα μαχαίρια από τις μπουλντόζες
• Κλειδώνουμε τα συνεργεία
ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 14:50