Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 11:04

Στην Αιανή ο συνδυασμός του του Γ. Βαβλιάρα ''Ολοι μαζί μπορούμε'' για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης

vavliarasebeΤις σκέψεις του μοιράστηκε με τους συναδέλφους του στην Αιανή το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Βαβλιάρας, επικεφαλής του Συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε» που διεκδικεί την πλειοψηφία στις εκλογές για την νέα διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης, εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2011.

Ο κ Βαβλιάρας περιέγραψε τους άξονες των θέσεων του συνδυασμού που συγκλίνουν στο τρίπτυχο «σταθερό οικονομικό περιβάλλον, εμπιστοσύνη κράτους – πολιτών και κίνητρα για την ανάπτυξη».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε» δεσμεύτηκε για την ενότητα του επιχειρηματικού κόσμου με άξονα το Επιμελητήριο Κοζάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως όλοι μαζί οι επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν περισσότερα, να αγωνιστούν για τη επιβίωση των επιχειρήσεων σε συνθήκες κρίσης, να πείσουν το κράτος να μην συνεχίσει τις επιδρομές στα εισοδήματα μισθωτών και στα έσοδα των επιχειρήσεων.
Επίσης ο κ. Βαβλιάρας πρότεινε στους συναδέλφους του επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπόρους, στους οποίους και μίλησε στην Αιανή, στο ξενοδοχείο «Ελίμεια Γ'», να στηρίξουν τον συνδυασμό του, αφού το ΕΒΕ Κοζάνης θα συνεχίζει και θα εντείνει τους αγώνες για την καταξίωση της επιχειρηματικής δράσης στην κοινωνία και στην συνείδηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Βαβλιάρας εξήγησε πως χωρίς ελάφρυνση επιχειρήσεων από τους φόρους, χωρίς οικονομικά και άλλα κίνητρα, δεν μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις. Επίσης ο κ. Βαβλιάρας έθεσε ως σημαντικό στόχο για το Επιμελητήριο την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κράτους προς τις επιχειρήσεις χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς περαιώσεις και έκτακτες εισφορές που οδηγούν χιλιάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.
Ο κ. Βαβλιάρας μεταξύ άλλων στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του σημείωσε:
«Το Επιμελητήριο είναι ο θεσμός στον οποίο όλοι έχουμε ως τελευταία ευκαιρία να διασώσουμε ότι απέμεινε.
Το αδηφάγο κράτος έχει κηρύξει πόλεμο με την ιδιωτική πρωτοβουλία, με το εμπόριο, με τον ελεύθερο επαγγελματία. Τα ταμεία μας βούλιαξαν παρότι εμείς πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας.
Έως σήμερα που μιλάμε καταφέραμε και ως επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες να επιβιώσουμε..
Η πολύ μεγάλη πτώση της κατανάλωσης, ακόμα και για τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης δημιουργεί νέα δεδομένα. Εμείς ως επιμελητήρια πρέπει να αντιδράσουμε σε νέες μειώσεις μισθών σε απολύσεις, σε όλα αυτά που μειώνουν άμεσα την κατανάλωση.
Χρόνιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Το ακούμε, το ξανακούμε, αλλά δεν το είδαμε. Καιρός να το απαιτήσουμε από το κράτος.
Φυσικά πρέπει να είναι σταθερή η φορολογία, αλλά φυσικά να είναι μικρότερη. Χωρίς γενναία μείωση των φόρων η αγορά δεν θα επιβιώσει. Ποιος μπορεί να αντέξει να είναι συνέταιρος με την εφορία, όταν δεν μπορεί να βγάλει ούτε μεροκάματο για τον ίδιο σήμερα;
Πρώτο μας μέλημα ως νέα διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης είναι να παλέψουμε να δώσουμε μεγάλο αγώνα, ώστε να μειωθεί η φορολογία τόσο των εμμέσων φόρων, αλλά κυρίως των φόρων εισοδήματος αλλά και των φόρων για περαιώσεις, για εισαγωγές πρώτων υλών στην μεταποίηση κοκ
Δεν μπορώ να καταλάβω γατί επιμένει το κράτος σε υψηλή φορολογία ενώ ακόμα και τα μικρά παιδιά κατανοούν πως αφενός δεν φέρνει αυτή η τακτική περισσότερα έσοδα στο κράτος βραχυπρόθεσμα, αφετέρου δεν σκοτώνει την αγορά, και μακροπρόθεσμα δεν θα φέρει ποτέ νέα και περισσότερα έσοδα.
Το ΕΒΕ Κοζάνης και οι διοικήσεις του έως τώρα έχουν θίξει όλα αυτά τα ζητήματα με ενέργειες σε Υπουργεία, σε αρμοδίους. Φαίνεται πως εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη τα επόμενα χρόνια.
Εμείς στο ΕΒΕ Κοζάνης θα στηρίξουμε την τιμή και το όνομα του επιχειρηματικού κόσμου όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας όταν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και λοιδορούν την ιδιωτική οικονομία στο πρόσωπο τους καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αν δεν βγούμε στην κοινωνία να εξηγήσουμε πως εμείς είμαστε η ραχοκοκαλιά της, αν δεν εξηγήσουμε πως είμαστε παρόντες και στην κρίση, γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας, αγαπάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Το κράτος πρέπει να μας εμπιστευτεί και να πάψει να μας θεωρεί υπηκόους, και προκειμένου να διαβιώσει πλουσιοπάροχα εκείνο, σπάταλα θα τολμούσα να πω, όπως γινόταν επί δεκαετίες, να ζητά έκτακτες εισφορές, περαιώσεις κοκ.
Το κράτος πρέπει να συμμαζευτεί όχι ως προς τους μισθούς των εργαζόμενων σε αυτό, αλλά ως προς την σπατάλη, την διαφθορά, τις υπέρογκες αμοιβές συμβούλων και παρακοιμώμενων της κάθε εξουσίας.
Δεν μπορεί να πληρώνεται αδρά ο κάθε συμβουλάτορας υπουργών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων και νομαρχών παλαιότερα και στην ώρα του και η αγορά να περιμένει να πληρωθεί μήνες και χρόνια. Πώς θα ζήσει ο έμπορος ή ο βιοτέχνης όταν ο κράτος δεν τον πληρώνει για όσα αγόρασε από κείνον, και όταν ο επιχειρηματίας κατέβαλε φόρους και εισφορές κανονικά στην ώρα τους. Μετά δε από όλα αυτά καλείται ο επιχειρηματίας να πληρώσει και μια περαίωση κάθε δυο χρόνια.
Το ΕΒΕ Κοζάνης θα αγωνιστεί ώστε όλα αυτά να σταματήσουν. Σε συνεργασία με όλα τα ΕΒΕ της χώρας αλλά και αξιοποιώντας όλα τα νομικά όπλα που έχει ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα επιτρέψουμε στο κράτος να ασελγεί στις επιχειρήσεις μας που με τόσο κόπο στήσαμε και διατηρούμε στην ζωή με θυσίες των οικογενειών μας και της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Σταθερότητα και εμπιστούνη
Η σταθερότητα στην οικονομία και η εμπιστοσύνη κράτους – επιχειρήσεων είναι βασικές προϋποθέσεις για να επιβιώσουμε. Για να έχουμε ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.
Οι επενδύσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς κίνητρα. Βασικό κίνητρο του επιχειρηματία είναι το κέρδος, που μεταφράζεται σήμερα σε ένα απλό μεροκάματο για τον καθένα μας. Κέδρος να θυμίσω δεν είναι όλος ο τζίρος μας στα μαγαζιά, κέρδος είναι κάτι πολύ λιγότερο, κανείς από μας δεν είναι πολυεθνική.
Για να έχουμε κέρδος χρειάζονται κίνητρα.
Κίνητρο δεν είναι μόνο η μείωση της φορολογίας. Κίνητρο είναι και η μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κίνητρο είναι και η λειτουργία των υπηρεσιών παντού, όπως οι εφορίες, τα τελωνεία, κίνητρο είναι ακόμα και η λειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων πιο κοντά στο μικρό επιχειρηματία.
Κίνητρο είναι η μείωση δασμών για εισαγωγές, κίνητρο είναι η επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς, κίνητρο είναι η ολοκλήρωση των υποδομών, όπως οδικός άξονας Κοζάνης -Λάρισας, κίνητρο είναι η μείωση των φόρων και των επιβαρύνσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις όπως καλή ώρα σε ετούτη που βρισκόμαστε τώρα.
Στην συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε» παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλέξη Ματίνα, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Γκριζέλης Αντώνιος και Μπούκου Κατερίνα καθώς και υποψήφιοι του συνδυασμού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 11:09