Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 17:00

Αλέξης Τσίπρας από την πόλη της Κοζάνης για την ΔΕΗ: «Είναι ένα οχυρό που δεν πρέπει να το παραδώσουμε στον εχθρό»

TsiprasΣτο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ τάθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην πόλη της Κοζάνης. Ο Κ. Τσίπρας προηγούμενος συναντήθηκε με εργαζομένους του ΑΗΣ Καρδιάς και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

"Επισκέφθηκα σήμερα τον ηλεκτρικό σταθμό της Καρδιάς και αυτή ήταν μια συμβολική επίσκεψη. Είναι ένα οχυρό που δεν πρέπει να το παραδώσουμε στον εχθρό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε λέγοντας πως "ο δημόσιος πλούτος είναι για εμάς, για την χώρα μας και τον λαό μας, είναι αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε για να σταθούμε απέναντι σε αυτήν την κρίση. Εξήγησα στους εργαζόμενους ότι για εμάς πρώτιστος αγώνας είναι να αποτραπεί αυτό το έγκλημα, να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας" .

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων τονίζοντας ότι "για αυτό τον λόγο θα στηρίξουμε τους αγώνες τους αλλά και θα διεκδικήσουμε άμεσα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στην χώρα μας, να δημιουργηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα βγάλει την χώρα μας από αυτό τον δρόμο της ακύρωσης της κυριαρχίας της, από τον δρόμο της κοινωνικής λεηλασίας". Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι "στόχος τους είναι να εκποιήσουν την δημόσια περιουσία, και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα με εργαζόμενους εξουθενωμένους, με μισθούς πείνας, μισθούς Βουλγαρίας αλλά με επίπεδο ζωής επιπέδου Βρετανίας. Ταυτόχρονα στόχος τους είναι μια δημόσια περιουσία η οποία μπορεί να αποτελέσει αγκωνάρι για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας να εκποιηθεί στο 1/5 της πραγματικής της αξίας".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την πόλη της Κοζάνης λέγοντας πως "έρχομαι σε μια πόλη που παρά το γεγονός ότι διαχρονικά έχει συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας, σήμερα βρίσκεται με το 1/3 του ενεργού πληθυσμού στην ανεργία".

Όσον αφορά στο θέμα της οικονομικής κρίσης και τον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία ο Α. Τσίπρας είπε πως "οι εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που είχαμε από την αρχή της κρίσης. Είναι μια κρίση συστημική είναι κρίση του καπιταλισμού του μοντέλου παραγωγής και ανάπτυξης. Δεν είναι μια κρίση ελληνική που οφείλεται στην ελληνική ιδιαιτερότητα, δεν ευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι τεμπέληδες ή οι έλληνες που τα φάγανε μαζί. Σήμερα που η κρίση απειλεί την καρδιά της ευρωζώνης, σήμερα που φλέγεται η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η κρίση προελαύνει προς την Γαλλία, συνειδητοποιούμε πια ότι αυτές οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας είναι που αποτελούν τον πυρήνα του προβλήματος, και δυστυχώς δύο χρόνια μετά ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές που μας καθιστούν πιο αδύναμους να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη καταιγίδα που έρχεται μπροστά μας".

Επιπλέων συμπλήρωσε πως "για εμάς το διακύβευμα σήμερα δεν είναι αν η χώρα είναι στον ισχυρό πυρήνα της ευρωζώνης ή με πιο νόμισμα η χώρα θα πορευθεί το επόμενο διάστημα, αλλά το διακύβευμα είναι αν η χώρα μας θα είναι ένα κυρίαρχο κράτος το οποίο θα έχει την δυνατότητα να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια τον λαό της. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η βιωσιμότητα του επιπέδου ζωής αυτό έχει ήδη καταρρακωθεί, είναι η ίδια βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους".

Τελευταίος σταθμός του κ. Τσίπρα θα είναι το Κοβεντάρειο όπου στις 19,00 θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση.

Στέλιος Φούντογλου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 18:49