Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 20:16

Σκληρή απάντηση Κωσταντόπουλου σε Μακρυγιάννη

 kostantopoulos΄΄ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ΄
Όλοι γνωρίζετε ότι από την ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, αρχίσαμε μια συστηματική και βασανιστική προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την τραυματισμένη πολιτική αξιοπιστία και την οικονομική υπερχρέωση του Δήμου. Τη μάχη αυτή τη δίνουμε μέσα σε πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για την χώρα, για την τοπική αυτοδιοίκηση

αλλά και για τον δικό μας Δήμο ειδικότερα.
Αυτή η προσπάθεια πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Υπάρχουν βέβαια και οι θαυμαστές, απολογητές και υποστηρικτές των προηγούμενων χρόνων της πολιτικής και οικονομικής αναξιοπιστίας, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, ενοχλούνται από την αποδοχή της πολιτικής μας όπως εκφράζεται από τους συνδημότες και όχι μόνο.

Ένας από αυτούς είναι και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο οποίος ανακάλυψε την πολιτική όταν, κατά δήλωση του «χτύπησε το τηλέφωνο από την νομαρχιακή του κόμματος του και του πρότειναν να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος» και εκείνος σαν «ώριμος από καιρό» αποδέχτηκε την πρόταση για το καλό του κόμματος.
Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας πολλών ΔΟΥ σε όλη την χώρα, ανάμεσα στις οποίες και της ΔΟΥ Σερβίων, έστειλε στη δημοσιότητα ανακοίνωση όχι για να στηρίξει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να διατηρηθεί η ΔΟΥ, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά για να επιβεβαιώσει την πολιτική του ανυπαρξία νομίζοντας ότι οι μεγαλόσχημες κορώνες τον αναβαθμίζουν κομματικά.
Ο όψιμος επαναστάτης, χωρίς αιτία, καταγγέλλει τη σημερινή Δημοτική Αρχή για τον «Καλλικράτη», την υπερσυγκέντρωση, το κλείσιμο των υπηρεσιών, τον μαρασμό των χωριών κ.λ.π. λες και η Δημοτική Αρχή αυτή είναι που ευθύνεται για όλα αυτά. Ηθελημένα αποσιωπά ότι έχει κλείσει ήδη η εφορία Σιάτιστας και ότι 39 από τα 45 άτομα της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας έχουν μεταφερθεί στην Κοζάνη, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά την λειτουργία της.
Δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους δημότες πως τα κάναμε όλα αυτά μέσα σε 11 μήνες που είναι η θητεία μας;
Το ποιος κατέθεσε πρόταση για να αναλάβει ο Δήμος το κόστος λειτουργίας της ΔΟΥ ως επιχείρημα προς το υπουργείο εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος ανατρέχοντας στα μαγνητοσκοπημένα πρακτικά του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Νοεμβρίου 2011 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου. Αλήθεια σε ποια όργανα και πότε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έφερε το ζήτημα;
Αλήθεια τι σημαίνει αρχηγέ της αντιπολίτευσης η αναφορά ότι «θα αναλάβουμε να στηρίξουμε όλους τους φορολογούμενους το επόμενο διάστημα, σε κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν»; Πρόκειται να δώσετε πολιτική λύση ή μήπως αξιοποιείτε ένα υπαρκτό πρόβλημα και την θέση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διευρύνεται το πελατολόγιο του λογιστικού γραφείου σας, παριστάνοντας τον «προστάτη των κατατρεγμένων φορολογούμενων», με το αζημίωτο φυσικά;
Πρέπει προηγούμενα να δικαιολογήσετε στους συνδημότες μας τις προσωπικές ευθύνες σας για το σκάνδαλο λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΤΟΥΠΑΣ του πρώην Δήμου Σερβίων, στην οποία είχατε τη λογιστική υποστήριξη και για οχτώ περίπου χρόνια λειτουργούσε χωρίς λογιστικά βιβλία, τα οποία σπεύσατε να θεωρήσετε το 2011 και αφού προηγούμενα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια ελέγχου από ορκωτούς λογιστές. Το θέμα φυσικά για εμάς δεν έκλεισε και σύντομα θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε από την κυβέρνησή να λειτουργήσει η ΔΟΥ με όλο το προσωπικό της. Σταμάτησε να ψαρεύεις στα θολά νερά και να κινδυνολογείς αναφέροντας το ΙΚΑ, το Ειρηνοδικείο, το Κέντρο Υγείας. Το μέλλον του ΙΚΑ, του Ειρηνοδικείου, του Κέντρου Υγείας μακάρι να κρινόταν από εμάς. Δυστυχώς θα κριθεί από τις επιλογές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, από την πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, της τρόικας. Την πολιτική αυτή τη στηρίζεις κομματικά χωρίς επιφυλάξεις. Καλά είναι να ευελπιστείς για μια άλλη κυβέρνηση και ένα άλλο υπουργό αλλά, αν δεν το συνειδητοποίησες ακόμα, σου υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα σου είναι πλέον στην κυβέρνηση και έχει ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Οι λεονταρισμοί περί παραίτησης έχουν σχέση με τον Δήμο ή μήπως σας διευκολύνουν για να διεκδικήσετε κομματικά αξιώματα κάνοντας ηρωική έξοδο;
Γνωρίζουμε καλά πλέον την τακτική σας όπως εκφράζεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. Η κάθε τοποθέτησή σας ξεκινά με την πρώτη ερώτηση «Πότε θα πληρωθούν οι παλιές οφειλές» γιατί άραγε τόσο μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον για τις παλιές οφειλές;
Αρχηγέ της αντιπολίτευσης μην ματαιοπονείς. Ο λαός ανέθεσε στη δική μας δημοτική παράταξη τη διοίκηση του δήμου γιατί αναγνώρισε ότι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο. Οι δημότες δεν μας ψήφισαν ούτε για τις κομματικές ταμπέλες ούτε για τις κομματικές πυραμίδες. Αυτές είναι οι παιδικές αρρώστιες της πολιτικής από τις οποίες εμείς έχουμε απαλλαγεί προ πολλού. Άλλοι διανύουν αυτή την πολιτική περίοδο.
Κλείνοντας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε του δημότες μας ότι είμαστε παρόντες κάθε ημέρα και κάθε ώρα με αίσθημα ευθύνης στη θέση που μας επέλεξαν.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε υπεύθυνα τη μάχη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, για την αναβάθμιση του τόπου μας και για την οικονομική ανάπτυξή του.
Δεν πρόκειται να δώσουμε ψεύτικες υποσχέσεις και να καταφύγουμε σε φτηνούς λαϊκισμούς εκμεταλλευόμενοι υπαρκτά προβλήματα της κεντρικής εξουσίας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της θητείας μας θα εκτιμήσουν και θα κρίνουν συνολικά τη συμπεριφορά και το έργο μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 20:19