Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011 20:34

Επιστολή για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Κοζάνη

davidopoulosτου Δαμιανού Δαβιδόπουλου

Τώρα που κόπασαν οι θύελλες απ' τους ανέμους που σκόρπισαν κάποιοι κύριοι και όχι ο καιρός, που βρίσκονται σε κάποιες θέσεις δήθεν για να μας προστατεύουν θέλω κι εγώ να πω δυο λόγια για όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους που κατόρθωσαν γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να εγκλωβίσουν χιλιάδες κόσμο στο Βατερό, Καλαμιά, Κοίλα, Εγνατία Οδό και μετά να μιλούν για ηρωικές προσπάθειες απεγκλωβισμού αυτού του κόσμου που έζησε μια εφιαλτική νύχτα.

Εγκλωβισμένοι λοιπόν στη μικρή τους διορατικότητα για το πως θα ξεπεράσουν το πρόβλημα, το διόγκωσαν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες κόσμου φτάνοντας τον σε απόγνωση . Και ρωτώ. Από πότε κύριοι η ανικανότητα έγινε προσόν για να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις; Δεν είχαμε τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχουμε ζήσει πολύ χειρότερες χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Και όλα αυτά ενώ είχαν συνεδριάσει την 24η Οκτωβρίου όλοι οι φορείς που έιναι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία τέτοιου είδους καταστάσεων, πιστεύοντας ότι έχουν δώσει λύση.

Άκουσα τον Κύριο Αποστολίδη να λέει στα παράθυρα ότι έδωσαν εντολή να ανοίξουν τα σχολεία για να φιλοξενηθεί ο κόσμος, τον οποίο έφεραν αυτοί οι ίδιοι σ' αυτήν την τραγική κατάσταση. Εμείς όμως σαν κάτοικοι Βατερού δεν περιμέναμε ΚΑΝΕΝΑΝ Μωυσή να μας δώσει ΚΑΜΙΑ εντολή για να ανοίξουμε το σχολείο, την εκκλησία, την κοινότητα, τον σύλλογο και τα σπίτια μας. Είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας.

Βγάιναν στα παράθυρα και έλεγαν διάφορα. Ο θυμόσοφος όμως λαός θα έλεγε ότι λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Άκουσα τον Κύριο Σόκοτη να λέει ότι απέκτησε εμπειρία από το συμβάν αυτό, την οποία θα αξιοποιήσει στο μέλλον. Και τι είναι οι ανθρώπινες ζωές, ΠΑΙΧΝΙΔΙ; Δηλαδή αν είχαμε δέκα θύματα; την επόμενη φορά θα έχουμε λιγότερα; Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα.

Μέσα στη γενικότερη κρίση που περνάει η πατρίδα μας, κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία απ' τα μαλλιά και βροντοφώναξαν ΟΧΙ. Η ανικανότητα δεν περνάει κρίση. Όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι και επιεικώς επικίνδυνοι, ας κοιτάξουν λίγο δίπλα τους γιατί μπροστά δεν πρόκειται να δουν.

Βέβαια να εκθειάσω και την τιτάνια προσπάθεια όλων αυτών που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον κόσμο όλη τη νύχτα, Πυροσβέστες, Αστυνομικούς και διάφορες Εθελοντικές ομάδες. Ένα μεγάλο μπράβο στους κατοίκους του Βατερού που με πλήρη ανιδιοτέλεια και περίσσιο φιλότιμο, ανοίγοντας τα σπίτια τους και φιλοξενώντας άγνωστους σε αυτούς ανθρώπους, τους έδωσαν ελπίδα και κουράγιο. Πολλοί απ' αυτούς είπαν "Τελικά υπάρχουν άνθρωποι". Δεν διεκδικούμε τίποτα σαν κάτοικοι Βατερού, απλά από όλη την κατάσταση αυτή, φάνηκε ξεκάθαρα η ανεπάρκεια των αρχών.

Τελικά κρίση δεν περνάει ούτε η ανθρωπιά ούτε το φιλότιμο, το ατελείωτο φιλότιμο του Έλληνα. Και σαν κάτοικοι Βατερού, το αποδέιξαμε. Θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Αν το Βατερό δεν ήταν κατοικήσιμη περιοχή και ήταν νεκρή ζώνη, θα είχαμε θύματα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Περιμένω απάντηση... Θα υπάρξει άραγε; Ίδωμεν...

Δηλαδή όλα καλά; δεν είδα καμία παραίτηση. Τι περιμένουν; να μας αποδείξουν ότι την επόμενη φορά θα τα παν καλύτερα; ΝΤΡΟΠΗ κύριοι ΝΤΡΟΠΗ.

Πριν 2 χρόνια για ένα συμβάν που έγινε στο χωριό μου (με τον παπά) μας βομβάρδιζαν επί μέρες όλα τα κρατικά και μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, τώρα δεν υπήρχαν ΠΟΥΘΕΝΑ. Πού είναι τώρα να ακούσουν και να προβάλουν αλήθειες ενός τόσου τραγικού γεγονότος. Αν ήταν για κουτσομπολιό θα έτρεχαν... Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση τον ΜΜΕ στην Ελλαδίτσα μας.

Χαριτολογώντας θα ήθελα να πω, τις δύσκολες τούτες μέρες που περνάει αυτός ο λαός περιμέναμε να χιονίσει για να δούμε μια άσπρη μέρα. Κατάφεραν όμως οι προστάτες μας να την μαυρίσουν κι αυτή. Ενώ γενικά είμαι πράος άνθρωπος, αναγκάστηκα να τα γράψω όλα αυτά επειδή είμαι πολύ θυμωμένος με ότι έγινε, γιατί πράος δεν είναι αυτός που δεν θυμώνει αλλά αυτός που θυμώνει όταν πρέπει.

Τελικά ο δρόμος άνοιξε και ο κόσμος έφτασε στον προορισμό του με τα κόποις και βασάνων. Ο δρόμος της εξόδου όμως άνοιξε και για σας κύριοι της προστασίας των πολιτών, της ταλαιπωρίας των πολιτών θα έλεγα εγώ. Γιατί άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη. Όσους του αγγίζει αυτή η επιστολή και δεν τους ενοχλεί, παρακαλώ να την δημοσιεύσουν.

Τέλος να ευχηθώ υγεία, χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά και καλές γιορτές. Και σε σας πολιτικάντηδες και λαικιστές.

   

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011 20:40