Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 11:05

Ο Νίκος Κατσαούνης για το στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης

katsaounisΑπόψεις – Προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης....ι
Ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας που υπηρετούμε εδώ και ένα χρόνο σε συνδυασμό με τη νέα αρχιτεκτονική του Επιτελικού κράτους και την Α/θμια Αυτ/ση μπορεί και πρέπει να εμβαθύνει την Τοπική Δημοκρατία να απελευθερώσει τοπικές δυνάμεις, να σχεδιάσει και να δράσει οραματικά και σωστά.

Υπηρετούμε αυτό το θεσμό και τον βλέπουμε μόνο σαν μια ευκαιρία- δυνατότητα να μπουν οι σωστές βάσεις για ένα νέο βιώσιμο και ισόρροπο αναπτυξιακό πλαίσιο για την Δυτ. Μακεδονία.
Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες ούτε για χαμένες δυνατότητες. Όμως για να αλλάξει το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην περιοχή μας πρέπει να αλλάξουμε ρυθμούς, να αλλάξουμε πρακτικές, να συγκρουστούμε με πολιτικές που απέτυχαν στο παρελθόν.
Οι εποχές που διανύουμε ως χώρα, ως Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκόσμια είναι από τις δυσκολότερες.
Ας ελπίσουμε ότι η κρίση αυτή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ανασυγκρότηση και δρομολόγηση ουσιαστικών αναπτυξιακών επιλογών.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειάς μας πρέπει να διατυπώνει συγκεκριμένα το αναπτυξιακό όραμα και πρωτίστως να δίνει άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις .
Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην αιρετή Περιφέρεια και πρέπει να διασφαλίζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και μια ορθολογική ιεράρχηση των τοπικών προτεραιοτήτων στο οικονομικό – κοινωνικό – περιβαλλοντικό επίπεδο, στην εσωτερική συνοχή των επιμέρους μέτρων παρέμβασης και στον συντονισμό υλοποίησης σχεδίων - προγραμμάτων – δράσεων σε τοπικό, Περιφερειακό, Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 11:08