Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 06:35

Ο Γ. Βλατής ζητά απο τον Σκαναδαλίδη να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις απο τον πάγο

100204_vlatisΟ βουλευτής Γιάννης Βλατής,κατα την συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Κώστα Σκανδαλίδη, και του παρέδωσε ιδιοχείρως επιστολή με την οποία ζητά την άμεση ενεργοποίηση

των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες κάλυψης των ζημιών που προκάλεσε ο παγετός.
Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:
Κύριε Υπουργέ,
Ισχυρός παγετός πλήττει τις τελευταίες μέρες το Ν. Κοζάνης, αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή χιονοκάλυψη είναι βέβαιο ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες θα είναι μεγάλες.
Επειδή και οι αγρότες, όπως όλοι οι Έλληνες, περνούν δύσκολες μέρες και οι οικονομικές τους αντοχές είναι ανύπαρκτες.
Επειδή οι υπηρεσίες, λόγω των ειδικών περιστάσεων, είναι αποδυναμωμένες.
Επειδή υπάρχει μια αλληλουχία διαδικασιών, π.χ. πρέπει να προηγηθούν οι δηλώσεις καλλιέργειας από τους αγρότες και ν' ακολουθήσουν οι δηλώσεις ζημιών και οι υπόλοιπες εκτιμητικές διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν χρόνο.
Παρακαλώ να τεθούν σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ ώστε με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και για συντόμευση των δηλώσεων καλλιέργειας αλλά και για τις αυτοψίες – εκτιμήσεις των ζημιών.
Έτσι θα υπάρξει χρόνος ώστε έγκαιρα να γίνουν εξειδικευμένες εκτιμήσεις για να καταστεί δυνατή η τυχόν επανασπορά των κτημάτων.
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα, σας ευχαριστώ.
Γιάννης Βλατής
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 15:39