Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 11:26

Ζητούν επειγόντως απο τον Σκανδαλίδη να καλύψει τις ζημιές των κτηνοτρόφων απο την παγωνιά

pagoniaΕπιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος . Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο ..

και στην παραγωγή γάλακτος εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με αποδέκτες τον Υπουργό κ. Σκανδαλίδη τους δύο Υφυπουργούς κ. Δριβελέγκα και κ. Ροντούλη, ενώ κοινοποιήθηκε στην κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ και σε όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Ζημίες στο ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή γάλακτος εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών.
Κύριε Υπουργέ / Υφυπουργέ,
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν 3.000 εκμεταλλεύσεις ζωικής παραγωγής, στις οποίες εκτρέφονται συνολικά 700.000 αιγοπρόβατα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, γεγονός που προκαλεί έντονες διαταραχές και σοβαρά προβλήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις μετρήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για τη Δυτική Μακεδονία στις 16/01/2012 με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία να είναι -1 βαθμούς Κελσίου και τη χαμηλότερη -22 βαθμούς Κελσίου.

Οι παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν απώλειες στα νεογέννητα αμνοερίφια των κτηνοτρόφων, καθώς οι γέννες πραγματοποιούνται στο σύνολο τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ενώ παρατηρήθηκε και μείωση στην παραγωγή γάλακτος.
Παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών της Περιφέρειάς μας τόσο για το ζωικό κεφάλαιο όσο και για τη μειωμένη παραγωγή γάλακτος
Με ιδιαίτερη τιμή,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας
και Φυσικού Περιβάλλοντος
Δυτικής Μακεδονίας


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 11:32