Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 16:06

''Η κατασκευή της Πεζογέφυρας στην Ζάβορδα και οι εκτάσεις γύρω απο την λίμνη'' στις διαπραγματεύσεις με την ΔΕΗ

kostantopoulosΟ Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντου  κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Κοπανάκη όπου συζήτησε τα θέματα της κατασκευής πεζογέφυρας κοντά στη Σκήτη του Οσίου Νικάνορα, τα ανταποδοτικά οφέλη για την κατασκευή του Φράγματος Ιλαρίωνα και την παραχώρηση χρήσης εκτάσεων της λίμνης Πολυφύτου ..

που βρίσκονται εκατέρωθεν της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.
Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η επιστολή του κ. Κοπανάκη όπου επιβεβαιώνεται η θέληση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που αποφασίσθηκε στη συνάντηση, αφού υπάρχει η έγκριση της προμελέτης, θα γίνει άμεσα η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης η οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Υπουργείο Πολιτισμού για έγκριση. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εκτιμάται ότι τον ερχόμενο Μάιο η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην ανάθεση των εργασιών κατασκευής της πεζογέφυρας.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Κοπανάκη είχε παράλληλα την ευκαιρία να θέσει εκ νέου την υποχρέωση της ΔΕΗ για την καταβολή χρηματικού ποσού ως ανταποδοτικά οφέλη για όλα τα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει, η ΔΕΗ από την περιοχή, οφέλη που δεν έχουν αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού εξειδίκευσε τα ανταποδοτικά οφέλη καταθέτοντας την πρόταση για την κατασκευή, από την πλευρά της ΔΕΗ, αντλιοστασίου και δεξαμενής νερού για την άρδευση εκτάσεων των Καμβουνίων. Ο κ. Κοπανάκης εξέφρασε τη δική του προσωπική θέληση να υλοποιηθεί το έργο θέτοντας ως βασικό όρο την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών του δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων καθώς και την έναρξη πλήρωσης της λίμνης του Ιλαρίωνα τον Ιούλιο του 2012. Αν τα πράγματα εξελιχθούν κανονικά τότε μέχρι το τέλος Μαρτίου το αίτημα του Δήμου θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της επιχείρησης για τη λήψη σχετικής απόφασης
Στη συνάντηση με τον κ. Κοπανάκη συζητήθηκε και το αίτημα της παραχώρησης χρήσης προς το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού απαλλοτριωμένων εκτάσεων από τη ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου. Ήδη από το περασμένο έτος είχαν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες με την υποβολή του αιτήματος και πλέον μετά και την προώθηση-κατάθεση των τοπογραφικών διαγραμμάτων το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Πρόκειται για ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής που σχετίζεται με την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης με την προώθηση δράσεων και την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους σε συνεργασία και με τη σύμφωνη πάντα γνώμη της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

 

Το διατηρητέο κτίριο του δημαρχείου

Το θέμα του διατηρητέου κτιρίου στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο κ. Κωνσταντόπουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου και αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών ορισμού επιτροπής για τον χαρακτηρισμό του κτιρίου ως επικινδύνου ετοιμορροπίας. Η αρμόδια διευθύντρια υποσχέθηκε ότι σύντομα τα μέλη της επιτροπής θα επισκεφθούν τα Σέρβια προκειμένου να διαμορφώσουν προσωπική άποψη για την κατάσταση του κτιρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 16:18