Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 10:35

Η ΠΕΔ Δυτικης Μακεδονίας για το θέμα της αποχώρησης του ΙΚΤΕΣΚ

vryzidoy-kadroΣύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και τις περικοπές μισθών που κατατέθηκε στη Βουλή [άρθρο 5, &4.β] προβλέπεται η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) με το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών.

To νέο Ινστιτούτο, με την επωνυμία "Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων" προβλέπεται να έχει έδρα τη Θεσσαλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει το μοναδικό της ερευνητικό Ινστιτούτο. Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα ότι αυτό γίνεται μόνο για διοικητικούς λόγους δεν πείθουν.
Σε μια Περιφέρεια που παρουσιάζει αναπτυξιακή υστέρηση και υψηλότατη ανεργία δεν μπορούμε να μιλάμε για την αποχώρηση ενός ερευνητικού φορέα που συνδέεται άμεσα με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα στερεά καύσιμα, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Δυτική Μακεδονία. Στις μέρες της κρίσης που περνάμε είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα της ύπαρξης μαζί με το Πανεπιστήμιο και του ΤΕΙ και ενός ερευνητικού ινστιτούτου όπως το ΙΤΕΣΚ με διαπιστωμένη συμβολή στην εφαρμοσμένη έρευνα και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας έναντι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι ο ορισμός της έδρας του νέου πλέον ερευνητικού φορέα στην περιφέρειά μας αντί της Θεσσαλίας όπως προβλέπει το Σχέδιο Νόμου .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 10:40