Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 13:07

Ανοιχτή Συνέλευση στο Εργατικό κέντρο Κοζάνης

photo-1Ανοιχτή Συνέλευση στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου διοργανώνει η Εργατική Λαϊκή Συσπείρωση Κοζάνης την Πέμπτη στις 20.00 το απόγευμα με κύριο θέμα συζήτησης την νέα δανειακή σύμβαση, και το νέο μνημόνιο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η νέα δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων. Η άρχουσα αστική τάξη, το ελληνικό κεφάλαιο υπηρετώντας τα άθλια ιδιοτελή τους συμφέροντα και τις δεσμεύσεις τους με το ξένο κεφάλαιο, παρ' ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως η πολιτική των μνημονίων είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, συνεχίζουν την προσπάθεια εξαπάτησης της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μικρομεσαίων με το υποκριτικό πρόσχημα της «σωτηρίας της χώρας».

Το μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα, όταν στο όνομα των ανέργων και της ανεργίας περικόπτει το επίδομα ανεργίας, συνθλίβει μισθούς και συντάξεις, καταστρέφει το μέλλον της νεολαίας, βυθίζει στην απόλυτη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, αφήνοντας άθικτα τα κρατικοδίαιτα συντεχνιακά αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ψεύδονται ασύστολα γιατί ξέρουν πολύ καλά πως αυτό που στοχεύουν δεν είναι η «ανάπτυξη», όπως παπαγαλίζουν καθημερινά οι δοσίλογοι που παριστάνουν τους σωτήρες και τα τσιράκια τους στα μέσα ενημέρωσης. Επιδιώκουν το βάθεμα της κρίσης μέσα από την ανελέητη λεηλασία και εξαθλίωση της εργασίας και την εργασιακή ζούγκλα που θεσμοθετούν, με μοναδικό στόχο το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο να αυξήσει τα ήδη αμύθητα κέρδη του και τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.

Έτσι, έχοντας οδηγήσει στη χρεοκοπία την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, έχοντας δημιουργήσει μια πραγματική κοινωνική έρημο, τότε και μόνον τότε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο θα επενδύσουν για ένα νέο κύκλο «ανάπτυξης» και κερδοφορίας. Τότε ίσως διαθέσουν κάποια ψίχουλα της «ανάπτυξης» των κερδών τους στα εξαθλιωμένα θύματά τους. Είναι κάτι που το λένε δημόσια έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι που σέβονται στοιχειωδώς την επιστημοσύνη τους και όχι μόνο αριστεροί και κομμουνιστές.

Έχουμε πόλεμο διακηρύσσουν, και είναι αλήθεια: έχουν κηρύξει τον πιο άγριο ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα. Είτε υποταγμένοι, είτε αγανακτισμένοι, αν δεν τους ανατρέψουμε τα θύματα θα είμαστε εμείς. Στη δική τους μαύρη ταξική συσπείρωση να αντιτάξουμε τη δική μας ταξική εργατική λαϊκή συσπείρωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 13:17