Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 09:54

Εκδήλωση των Ρόταρυ με την ΜΚΟ ''ΑΡΣΙΣ''

ARSIS-ROTARYΤην περασμένη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Κοζάνης με τον Όμιλο Ροταράκτ. Στη συνεστίαση κύριος ομιλητής ήταν o εκπρόσωπος της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις» στην Κοζάνη, Δημήτρης Λεούδης.

Ξεκινώντας την εισήγησή του αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
• Παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης
• Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι εδώ, σήμερα
• Ξεπερνώντας την φιλανθρωπία, φτάνοντας στην αλληλεγγύη
• Φτώχεια και εκπαίδευση ή φτωχή εκπαίδευση;
Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις της οργάνωσης στην περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας:
Ενίσχυση σχολικής φοίτησης, Κέντρο προστασίας του παιδιού και στήριξης της γυναίκας, Κέντρο υποστήριξης Μεταναστών, Υποστήριξη ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (οικισμός Ρομά Πτολεμαΐδας), Χαριστικό Παζάρι, Ποδοσφαιρική ομάδα «Κόντρα Κοζάνης», Δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δημήτρης Λεούδης τόνισε την ύπαρξη 100 εθελοντών που πλαισιώνουν την οργάνωση καθώς και την αποδοχή της από τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Ροταριανός Όμιλος Κοζάνης είναι αλληλέγγυος σε τέτοιες δράσεις και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο. Μέλη του Ομίλου ήδη βοηθούν εθελοντικά ενώ υπάρχει προγραμματισμός για περαιτέρω συνεργασία.
Παρόν στην συνεστίαση ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», Θεόδωρος Τσαουσίδης ο οποίος, μετά από πρόταση του Ροταριανού Ομίλου Κοζάνης, θα λάβει ένα ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο για τον Σύλλογο στον οποίον, έχει αφιερωθεί με όλες του τις δυνάμεις στην «60ή Διοργάνωση Βραβείων για Έργα Ευποιίας» που πραγματοποιούν από κοινού οι πέντε (5) Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17 Μαρτίου 2012.
Ο Πρόεδρος, Γιώργος Σίσκος, κλείνοντας τη συζήτηση ευχαρίστησε τον ομιλητή και του προσέφερε συμβολικά ένα ενθύμιο.
Στο τέλος της συνεστίασης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 21:00 στο εστιατόριο Πλάτανος θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα, «Ροταράκτ: Το μέλλον του Ρόταρυ» στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Rotaract εορτάζοντας και τιμώντας την αναγνώριση του πρώτου Ροταράκτ Ομίλου τον Μάρτιο του 1968. Εισηγητής της ομιλίας θα είναι ο Γραμματέας του Ροταράκτ Ομίλου Κοζάνης και εψηφισμένος Πρόεδρος για το έτος '12 – '13, Πέτρος Παπαναούμ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 09:59