Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 15:44

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας λέει ''οχι'' στην δημιουργία στρατοπέδου φιλοξενίας στην Νεάπολη

vrizidouΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Νεάπολη της Π.Ε. Κοζάνης χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος ..

με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και κυρίως με την αυτοδιοίκηση.
Επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις, που αναστατώνουν την τοπική κοινωνία, θα πρέπει να λαμβάνονται με ιδιαίτερη προσοχή και να ανταποκρίνονται σε όλα τα προαπαιτούμενα για την τεκμηρίωση μιας τέτοιας απόφασης. Τέτοια προαπαιτούμενα είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία οικονομοτεχνική μελέτη του προτεινόμενου χώρου υποδοχής, η διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών καθώς επίσης οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των παράνομων μεταναστών.

Είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη δεν διασφαλίζεται κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα, τη στιγμή που μιλάμε για ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με διαλυμένες και παλαιές εγκαταστάσεις.

Η κοινωνία της Νεάπολης και του Βοΐου γενικότερα δεν έχουν πεισθεί από τις αιτιάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ο τόπος τους, που ημέρα με την ημέρα εγκαταλείπεται από τους κατοίκους και οδηγείται σε μαρασμό, δεν αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως τόπος τιμωρίας και εξορίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο Βυζάντιο όχι μόνο τιμούσαν τους Ακρίτες αλλά τους χορηγούσαν επιπλέον προνόμια και κίνητρα για να παραμείνουν στις ακριτικές περιοχές ως φύλακες των συνόρων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου υποδοχής μεταναστών όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά απλά θα το μεταθέσει από την Αθήνα στην περιοχή μας.

Τονίσουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα με όρους ρατσισμού και ξενοφοβίας. Το έχουν άλλωστε εδώ και χρόνια αποδείξει με την ενσωμάτωση χιλιάδων μεταναστών. Αρκεί αυτό να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους της Πολιτείας από όλους μας.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δήμαρχος Εορδαίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 15:48