Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 11:28

Περιμένουν στη Νεάπολη τις εξελιξεις στην Αθήνα

voio-logoΜε ανακοινωσή του ο Δήμος Βοϊου εκφράζει την αισιοδοξία του, μετα τις δημόσιες τοποθετήσεις του πολιτικού προσωπικού οτι τελικά δεν θα προχωρήσει η δημιουργία του στρατοπέδου. Η ανακοίνωση έχει ως εξης: Δέσμευση του πολιτικού προσωπικού της Δυτικής Μακεδονίας για στήριξη του αγώνα της τοπικής κοινωνίας της Νέαπολης- Εν αναμονή της συνάντησης Χρυσοχοϊδη- Περιφερειαρχών

Τη δέσμευση του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της Δυτικής Μακεδονίας για στήριξη της ξεκάθαρης θέσης που έχουν λάβει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου όσο και η τοπική κοινωνία της Νεάπολης, απέσπασαν ο Δήμος Βοΐου και η Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας κέντρου συγκέντρωσης μεταναστών, στην παλλαϊκή συγκέντρωση που διοργανώθηκε το Σάββατο με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.
Για μία ακόμα φορά τονίστηκε πως η Νεάπολη και το Βόιο δε θα επιτρέψουν τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης μεταναστών, γραμμή την οποία υποστήριξαν οι Βουλευτές που έδωσαν το παρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Δήμαρχοι όμορων Δήμων και πολιτευτές της περιοχής.
Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Πρόεδρος της ΠΕΔ, σημείωσαν πως στη συνάντηση της Δευτέρας 26 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα ζητήσουν να αποκλειστεί η περίπτωση του στρατοπέδου της Νεάπολης για τη δημιουργία συγκέντρωσης κέντρου μεταναστών.
Την ίδια στάση δεσμεύτηκε να ακολουθήσει ενώπιον της κυβέρνησης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, εφόσον το δημοτικό συμβούλιο και η τοπική κοινωνία λένε «όχι», ενώ από την πλευρά της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ζήτησε απ' όλη τους πολίτες της περιοχής να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση: «Τώρα προχωράμε ενωμένοι, αφήνοντας απ' έξω όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στον αγώνα μας. Να ξεχάσουν τη Νεάπολη και το Βόιο όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τέτοια κέντρα εδώ», ήταν το μήνυμα της προς όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο κοινός αγώνας της τοπικής κοινωνίας της Νεάπολης συνεχίζεται, με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Υπουργού με τους Περιφερειάρχης και τους Προέδρους των ΠΕΔ όλης της χώρας, να καθορίζουν την από εδώ και πέρα στάση σε επίπεδο κινητοποιήσεων και αντιδράσεων.
Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 11:34