Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 14:53

Πρόγραμμα «σταθμός» για την σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων

perifereiaΣτο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα βρεθεί «Η Διακρατική ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων στη γεωργία» που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Νοτιοανατολική Ευρώπη (South East Europe SEE). Πρόκειται για την 2η συνάντηση του τοπικού δικτύου εφαρμογής του έργου 'EU.WATER' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί. Το απόγευμα θα ακολουθήσουν 2 εκπαιδευτικοί κύκλοι σεμιναρίων απευθυνόμενοι αντίστοιχα στους ενδιαφερόμενους αγρότες και γεωπόνους της περιοχής.

Tο νερό αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά για την επιβίωση του ανθρώπου ¨σημειώνει¨ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με αφορμή την επιστημονική συνάντηση, που έχει ως στόχο την καθιέρωση σε διεθνικό επίπεδο, κοινών πρακτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε σχέση με τα γεωργικά συστήματα. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στο πρόγραμμα EU.WATER, με περιοχή μελέτης την λεκάνη της Σαριγκιόλ.

Το πρόγραμμα 'προσθέτει' ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σκοπεύει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση στα προβλήματα της κατανάλωσης και της μόλυνσης των υδάτων που προκύπτουν λόγω της εντατικής εκμετάλλευσης στον τομέα της γεωργίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 14:56