Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 16:54

Γιώργος Δακής: «Πόσες Ελλάδες υπάρχουν κύριοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης;»

dakis2Στα όρια του εμπαιγμού των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού - ΕΠΑΝΑΔ. Σε συνέχεια των ελάχιστων χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδας και ΤΟΠΣΑ για ανέργους – νέους επαγγελματίες, το Υπουργείο αποκλείει παντελώς τους...

Δυτικομακεδόνες από τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων ή/και στη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Στόχος της τρέχουσας πρόσκλησης 49/14-3-2012 του EΠΑΝΑΔ είναι:

• Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά και ειδικότερα των αστέγων και των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας, μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.

• Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Αποτέλεσμα και ειδικότερος στόχος των Πράξεων είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους έως 30 ετών, μέσω της πρόσληψής τους για τη δημιουργία νέων ή/και τη συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών.

Η πρόσκληση διαθέτει περίπου 40.000.000 € σε όλη τη χώρα και αποκλείει την Δυτική Μακεδονία καθώς αφορά μόνο Δήμους με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων.

Είναι πλέον προφανές πως οι Δυτικομακεδόνες ανήκουν για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της απαξίωσης και του εμπαιγμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 10:16